De vijf meest gewilde nieuwe functies in de Salesforce Winter ’20-release

Met elke grote Salesforce-release introduceren we honderden nieuwe functies in de verschillende producten en clouds. De Winter ’20-release is daarop geen uitzondering. Kijk maar eens in de release notes . En tussen al die nieuwe pareltjes zitten altijd wel een paar functies waar Salesforce-klanten extatisch over zijn.

Dit zijn in het kort de vijf meest gewilde functies in de Winter ’20-release:

1. Lightning heeft nu een prullenbak die bovendien is verbeterd

Wat je ermee kunt: Bekijk (1), herstel (2) en verwijder permanent (3) items in de prullenbak op een speciaal tabblad met alle functionaliteit van een standaardlijstweergave.

Waarom iedereen er blij mee is: Het gebeurt waarschijnlijk vaker dan je wilt toegeven dat je iets per ongeluk verwijdert. Daarom stond een functie waarmee deze ongelukjes gemakkelijk ongedaan kunnen worden gemaakt zonder terug te gaan naar Classic, hoog op het wensenlijstje voor nieuwe functies in Lightning.

Meer informatie: Je opent de prullenbak door in App Launcher onder All Items Recycle Bin te selecteren. Je kunt de prullenbak in een handomdraai aan je navigatiebalk toevoegen of het tabblad Recycle Bin in een app opnemen met Lightning App Builder. Bekijk in deze demo hoe je dit doet.

2. De nieuwe Salesforce Mobile App verandert alles

Wat je ermee kunt: De nieuwe en verbeterde functies in de Salesforce-app maken het gemakkelijker om Salesforce buiten de deur te gebruiken. De vertrouwde Lightning Experience voor desktops is nu geoptimaliseerd voor de nieuwe Salesforce Mobile App.

Waarom iedereen er blij mee is: De nieuwe applicatie is gemakkelijk te configureren en uiterst gebruiksvriendelijk. Beheerders hebben bovendien meer mogelijkheden om de mobiele ervaring aan te passen en gebruikers op al hun apparaten dezelfde Salesforce-ervaring te bieden.

Meer informatie: De Salesforce Mobile App is sinds 14 oktober 2019 te downloaden in de App Stores.

3. Lightning heeft een afdrukweergave voor lijsten gekregen

Wat je ermee kunt: Met de afdrukweergave heb je de mogelijkheid om je lijsten en gerelateerde lijsten op een compacte, minimalistische en inkt- of toner besparende manier weer te geven.

Waarom iedereen er blij mee is: Ook al is bijna alles tegenwoordig digitaal, soms heb je iets gewoon op papier nodig. In de afdrukweergave staan alleen de delen van het scherm die je nodig hebt.

Meer informatie: Als je deze functie wilt gebruiken, klik je gewoon op de knop Printable View bovenaan de lijst.

4. Vaarwel ‘Power of One’-velden, welkom functie voor het tellen van unieke waarden (bèta)

Wat je ermee kunt: Dankzij de telfunctie voor unieke waarden zie je nu met één klik eenvoudig hoeveel unieke waarden er in je rapport staan. In opportunity-rapporten staan bij een account bijvoorbeeld vaak verschillende opportunities. Als je een telfunctie voor unieke waarden aan de kolom Account Name toevoegt, zie je hoeveel unieke accountwaarden er in het rapport staan.

Waarom iedereen er blij mee is: Beheerders worstelen al sinds de eerste versie van Salesforce met de ’telkwestie’. De beste manier om tot de gewenste resultaten te komen, was door het legendarische aangepaste formuleveld ‘Power of One’ toe te voegen aan elk te tellen object. Nu deze functie in de rapportopties is geïntegreerd, kun je de aanpasbare velden voor andere zaken gebruiken.

Meer informatie: Ga eerst naar Reports and Dashboards Settings om deze functie in te schakelen. Je selecteert daarvoor ‘Enable Unique Row Count Aggregate in Reports (Lightning Experience Only)’. Als je vervolgens in de kolom een telling van het aantal unieke waarden voor een veld wilt toevoegen, klik je op Show Unique Count.

5. Een Flow starten volgens een schema

Winter ’20 is een release van gigantische betekenis voor Lightning Flow. We laten je met één voorbeeld zien waarom de ‘Flownatics’ in de wolken zijn.

Wat je ermee kunt: Nu kun je een flow automatisch laten starten op een specifieke datum en tijd. Bovendien kun je de frequentie instellen op eenmalig, dagelijks of wekelijks. Geplande flows kunnen worden uitgevoerd op een set records die jij opgeeft. Zo kun je wekelijks een melding sturen naar de eigenaren van opportunities die zich in de prospectingfase bevinden en in de afgelopen zeven dagen niet zijn bijgewerkt.

Waarom iedereen er blij mee is: Voorheen kon je een flow alleen plannen met een geplande Apex die de flow aanriep. Dankzij de nieuwe functie is het plannen van een flow voor beheerders net zo eenvoudig als het opzetten van een vergadering.

Meer informatie: Als je een geplande flow voor een bepaalde set records wilt starten, selecteer je de filtercondities bij het element Start. Nadat de flow is gestart, wordt een flowinteractie gestart voor elke record die overeenkomt met je filter. Een lus is niet nodig.

Houd je metaaldetector dus in de aanslag en ga op zoek naar de schatten die jou blij maken in de Winter ’20-release!

Bekijk meer hoogtepunten in de Winter ’20-release  op Trailhead.

Dit is een ingezonden bijdrage van Salesforce. Via deze link vind je meer informatie over de mogelijkheden van het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home