Waarom focust Cloudflare plots op de observability-markt met de overname van Baselime?

cloudflare

Cloudflare heeft Baselime overgenomen. Baselime, gespecialiseerd in cloudgebaseerde observability-technologie, wordt nu onderdeel van Cloudflare’s ontwikkelaarsplatform.

Cloudflare heeft de overname van Baselime afgerond begin april, waardoor het de observability-markt betreedt en zijn aanbod voor ontwikkelaars van serverless-applicaties uitbreidt.

De integratie van Baselime’s technologie in het platform van Cloudflare belooft ontwikkelaars tools te brengen voor het monitoren van prestaties, het identificeren van fouten en het optimaliseren van de kosten van hun apps.

Met de overname krijgen Cloudflare-klanten toegang tot geavanceerde observability-functies, zoals de analyse van data over duizenden velden, OpenTelemetry-gebaseerde tools voor integratie met diverse applicatieframeworks, en inzichten uit observability-data met behulp van realtime tracking van fouten, waarschuwingen, traceerdiagrammen en een AI-debug-assistent.

Al die tools moeten het eenvoudiger maken voor ontwikkelaars om snel problemen te identificeren en op te lossen, of deze nu invloed hebben op individuele gebruikers of de gehele toepassing.

Om te begrijpen hoe Cloudflare Baselime wil integreren, mochten we enkel vragen stellen aan Rita Kozlov, VP Product voor het Cloudflare Developer Platform.

Rita Kozlov, VP Product voor het Cloudflare Developer Platform

Hoe zal de kernstrategie van Cloudflare evolueren met deze overname?

Naarmate ons ontwikkelaarsplatform groeit en aan populariteit wint, zijn we toegewijd om de ervaring van ontwikkelaars op alle fronten te verbeteren. Observability is al lang een doel van ons en is cruciaal voor een ontwikkelaarservaring van wereldklasse.

Waarom legt Cloudflare met de overname van Baselime ineens een grote nadruk op observeerbaarheid? Is het een plotselinge omschakeling?

Cloudflare is de afgelopen jaren druk bezig geweest met het bouwen van de volgende grens van cloud computing: de connectivity cloud. Het team bouwt primitieven waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen met een compleet nieuwe set paradigma’s, van Workers tot D1, R2, Queues, KV, Durable Objects, AI en alle andere services die beschikbaar zijn op het Cloudflare Developers Platform.

Het toevoegen van observability-mogelijkheden, waarmee een ontwikkelaar het gedrag van zijn cloudapplicaties kan begrijpen, is een natuurlijke volgende stap in de evolutie van ons Developer Platform.

Het toevoegen van de mogelijkheden van Baselime zal elke ontwikkelaar in staat stellen om hun serverloze applicaties te bouwen, te verzenden en ervan te leren, zodat ze problemen kunnen oplossen voordat het problemen worden.

Hoe ben je van plan om de technologie van Baselime te integreren in de huidige Cloudflare tools?

Ons doel is om door te gaan op de missie van Baselime om telemetrie van de volgende generatie te brengen aan ontwikkelaars die serverloze applicaties bouwen. We zijn van plan om Baselime’s observability technologie te integreren om een integraal onderdeel te worden van het Workers-ontwikkelaarsplatform, waardoor ontwikkelaars toegang krijgen tot monitoring, logging en debugging tools als een first-party ervaring.

Blijft Baselime aan boord als een apart merk? Of wordt alles Cloudflare?

Baselime zal volledig worden geïntegreerd in het Cloudflare ontwikkelaarsplatform.

Is de overname van Baselime een puzzelstukje in een grotere strategie van meer overnames in de toekomst? Zijn er ambities op dat gebied? Of was Baselime een geweldige kans die jullie pad kruiste?

Cloudflare heeft de afgelopen jaren selectief geweldige teams en technologieën toegevoegd. Dit zijn onder andere Vectrix, dat CASB-mogelijkheden heeft toegevoegd aan ons Zero Trust Platform, Area 1 Security, dat e-mailbeveiligingsmogelijkheden heeft toegevoegd aan onze Security-suite, en Nefeli, dat multi-cloud netwerkmogelijkheden heeft toegevoegd aan onze Network Services-suite.

We zijn zeer selectief in fusies en overnames omdat we er zeker van willen zijn dat elk stukje technologie dat we toevoegen deel uitmaakt van ons uniforme platform en naadloos samenwerkt met de rest van onze productsuite. We zullen selectief meer mogelijkheden overwegen als we denken dat het team vanuit cultureel oogpunt zinvol is en de technologie volledig kan worden geïntegreerd in ons cloudnetwerk.


Dit is een redactionele bijdrage in samenwerking met Cloudflare. Voor meer informatie over hun diensten, kan je hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home