Digitaliseer je flipchart met Logitech Scribe

Logitech Scribe

Er is een nieuw kantoormodel dat niet meer weg te denken is: de hybride werkomgeving. Hoe kan je teams op afstand ondersteunen en hoe kunnen ze ononderbroken samenwerken?

Verspreide teams hebben technologische oplossingen nodig om te kunnen samenwerken. Webcams, vergadercamera’s en videoplatforms in de cloud waaronder Zoom en Microsoft Teams stellen mensen in staat face-to-face te vergaderen, waar ze ook zijn. Er zijn naast videovergaderen echter nog meer tools nodig voor effectieve samenwerking. Whiteboards zijn hier één van.

Whiteboards worden doorgaans alleen gebruikt als mensen bij elkaar komen. Ze hoeven echter niet te verdwijnen in een hybride werkomgeving. Er is een reden waarom bijna elke vergaderruimte een eigen whiteboard heeft, of soms zelfs twee. Ze zijn erg functioneel en mensen gebruiken ze graag.

Camera boven een whiteboard

De makkelijkste oplossing is om de vergadercamera op het whiteboard te richten. Hoewel dit als voordeel heeft dat het whiteboard in realtime meedoet met de vergadering, werkt het bijna nooit vanwege bovenstaande redenen: de hoek en de afstand van de lens, reflectie op het whiteboard en belemmerd zicht.

Logitech heeft daarom Scribe gelanceerd deze zomer, een slimme camera die je boven een whiteboard hangt om het beeld te digitaliseren. Naast digitalisering voegt het automatisch een hoger contrast toe om tekst en schetsen beter in beeld te brengen. Logitech Scribe herkent ook automatisch plaknotities en toont die digitaal, inclusief de juiste kleur. Dankzij afbeeldingssegmentatie herkent de camera foto’s en toont het die duidelijk digitaal in beeld. Van zodra je de tekst wist op het scherm of de foto wegneemt, verdwijnen ze ook op het digitale beeld.

Lees alles over deze bijzondere oplossing van Logitech in een uitgebreide en duidelijke whitepaper. Vul hieronder je gegevens in voor meer informatie.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home