Wat brengt de toekomst voor finance en procurement?

Technologische innovatie en de verschuivende dynamiek van de wereldhandel vormen een uitdaging voor bedrijven in alle sectoren om zich aan te passen. Die druk wordt ook op de facturatie- en inkoopafdelingen gevoeld. Hun paraatheid voor opkomende trends zal een toenemende invloed hebben op het concurrentievermogen van hun organisatie.

Deze whitepaper, geschreven door The Economist Intelligence Unit en gesponsord door Basware, onderzoekt welke nieuwe dimensies van drie brede trends – automatisering, digitalisering en veranderende handelswinden – volgens finance- en inkoopmanagers de grootste gevolgen zullen hebben voor hun bedrijf.

De belangrijkste bevinding is dat automatisering de grootste impact zal hebben op interne processesn. Dat leidt tot een kleiner personeelsbestand, dat geavanceerdere taken uitvoert, en een toename in technologische investeringen en digitale initiatieven. Die digitalisering verlaagt de algemene kosten, maar zal tegelijk de strijd om talent verder in de hoogte duwen. Tot slot zorgen de veranderende handelsdynamieken ervoor dat bedrijven verder van huis op zoek gaan naar groei.

Om meer te leren over hoe deze trends de toekomst van finance en procurement vormgeven, kan je de whitepaper downloaden door onderstaand formulier in te vullen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home