Samsung Galaxy A25 review: premium functies aan een betaalbare prijs 

Samsung Galaxy A25

De Samsung Galaxy A25 heeft heel wat in petto voor een vriendelijke prijs. Het merk pakt uit met een ongezien aantal updates en levendig OLED-scherm.  

Samsung heeft het klaargekregen om een low-range model te voorzien van enkele uitstekende functies. De Samsung Galaxy A25 (299 euro incl. btw) is gewapend met een 6,5 inch OLED-scherm en een ongezien aantal OS- en security-updates. Het ideale model om toch premium te gaan, aan een betaalbare prijs.  

Ongezien aantal updates

De Samsung Galaxy A25 beschikt over het actuele Android 14-besturingssysteem en voorziet vier OS-updates en vijf security-updates. Voor een toestel in deze prijsklasse is dit zeer uitzonderlijk. Met deze unieke eigenschap heeft de Samsung Galaxy A25 een grote stap voor op zijn concurrenten. Geen enkel ander toestel uit het lagere én middensegment doet beter. 

OS- en security-updates zijn belangrijk voor de levensduur van je smartphone. Het aantal updates begint te tellen vanaf de lanceringsdatum van het toestel, en niet vanaf het moment dat jij het toestel aankoopt. Beschikt het model bijvoorbeeld over twee OS-updates en koop je het pas één jaar na de lanceringsdatum, dan geniet je nog van slechts één OS-update. Bovendien start het tellen ook vanaf het meegeleverde besturingssysteem. Bij de Samsung Galaxy A25 is dat het actuele Android 14-besturingssysteem, waardoor je met vier OS-updates nog tot Android 18 kan meedraaien. 

Scherm- en camerakwaliteit

Voor een low-range model is de kwaliteit van het scherm bovengemiddeld. De Samsung Galaxy A25 pakt als enige in zijn segment uit met een 6,5 inch OLED-scherm. De resolutie bedraagt 1.080 x 2.340 pixels en de verversingssnelheid strandt op een mooie 120 Hz. Voor een toestel in deze prijsklasse kunnen we niet anders dan positief zijn over het scherm.  

De fotografische uitrusting daarentegen is aan de matige kant. Het toestel is voorzien van een 50 megapixel-hoofdsensor, een ultragroothoeklens met 8 megapixel-sensor en een macrocamera met een 2 megapixel-sensor. De foto’s zijn van acceptabele kwaliteit, alleen mist het wat scherpte en detail. De nachtfoto’s lijken op het eerste gezicht acceptabel, tot je inzoomt voor meer detail. 

Prestaties op maat

De Samsung Galaxy A25 wordt aangedreven door een Exynos 1280-processor, een eigen creatie van het merk zelf. Hoewel deze processor zijn dienst nog niet helemaal heeft bewezen en al steken liet vallen bij Samsung-modellen uit het duurdere segment, blijkt uit onze benchmarktest een beter resultaat te komen.  

In vergelijking met prijsgenoten, scoort de Samsung Galaxy A25 zeer goed. Deze processor werkt prima tijdens het browsen of gebruik van simpele apps. Voor het grafische werk rekent de Samsung Galaxy A25 op de Mali-G68 en scoort hij ook bovengemiddeld in zijn segment. 

Batterij kan beter

Als we de Samsung Galaxy A25 dan toch op een punt moeten afrekenen, is het wel de batterij. Zeker tijdens de prestatietest liep de accu snel leeg waardoor hij onderaan de lijst met prijsgenoten belandt. Het gebruik van een Exynos-chip zou wel eens de boosdoener kunnen zijn. 

De accu van de Samsung Galaxy A25 neemt een half uur in beslag om vijftig procent op te laden, en tikt pas na vijftig minuten tachtig procent aan. Snelladen (en ook draadloos laden) is bij de Samsung Galaxy A25 zeker niet aan de orde. Wie zijn volledig lege Samsung Galaxy A25 wil opladen, zal dus even geduld moeten hebben en moeten beschikken over een oplader, want die wordt niet meegeleverd in de doos. 

Verdict

De Samsung Galaxy A25 biedt een paar opvallend goede eigenschappen zoals het aantal updates en degelijke OLED-scherm. Hiermee behoort het zeker tot de betere toestellen uit het lagere segment. Voor iemand die toch wil genieten van een smartphone met lange levensduur en premium-uitstraling, zonder dat er een te hoog prijskaartje aan vasthangt, is bij de Samsung Galaxy A25 aan het juiste adres. 

.pro’s

  • Android 14 uit de doos
  • Vijf security-updates en vier OS-updates
  • OLED-scherm
  • Uitstekende GPU-prestaties

.contra’s

  • Korte batterijduur
  • Matige CPU-processor

Deze korte review maakt deel uit van onze vergelijkende massatest van midrange-telefoons tussen de 200 en de 350 euro. Klik hier voor de andere reviews.  

De Samsung Galaxy A25 is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: donkerblauw, lichtblauw en geel. Het basismodel heeft 6 GB RAM en 128 GB opslag (uitbreidbaar) en komt neer op 299 euro inclusief btw. Samsung biedt twee jaar garantie op het toestel in België.  

Android-updatebeleid: De Samsung Galaxy A25 is voorzien van Android 14 en heeft recht op vier OS-updates en vijf jaar security-updates, startend vanaf de lancering in december 2023. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home