Het komende jaar zal Zoom opnieuw functionaliteit toevoegen aan zijn platform. Het bedrijf verklapt al acht toekomstige functies.
Videocommunicatiespecialist Zoom blijft zijn platform verder uitbreiden. Voor 2022 plant het bedrijf verschillende vernieuwingen, waarvan het er al acht aankondigt. Niet alle nieuwe functies zijn even duidelijk, maar de lijst toont wel aan welke richting Zoom uit wil.
Eerst is er het Video Engagement Center. Die oplossing moet organisaties helpen om experts handig met klanten te verbinden via een videocall. Zoom ziet de functie ook de stap maken naar de fysieke wereld, met een integratie in winkels.
De Huddle-weergave moet teams in een virtuele digitale ruimte plaatsen. Door te visualiseren waar deelnemers zich bevinden, moeten gebruikers een beter gevoel van samenhorigheid krijgen.
Backstage
Voor events gaat Zoom Events Backstgage lanceren, met een virtuele artiestenlounge. Van daaruit kunnen sprekers en organisatoren van een digitaal event zich alvast mengen in chats voor ze zelf hun presentatie geven. Op Webinars kan je verder Zoom Apps gebruiken. Die werden geïntroduceerd voor de desktop maar komen ook mobiel beschikbaar en maken hun intrede in webinars.
Zoom Whiteboard laat deelnemers zowel op locatie als vanop afstand samenwerken op hetzelfde digitale whiteboard, ook buiten een vergadering om. Het whiteboard is beschikbaar op alle compatiblele Zoom-toestellen. De Zoom Widget biedt een overzicht van al je geplande vergaderingen, laat je zien wie er al in een meeting zit en maakt het eenvoudig om snel een chatbericht te sturen.
Voor vergaderingen waar een taalbarrière bestaat zal Zoom het komende jaar de automatisch gegenereerde ondertiteling uitbreiden naar meerdere talen en live vertaling toevoegen.
Tot slot zet Zoom Jumpstart in de verf. Dat is een ontwikkelingstool waarmee programmeurs eenvoudig video-functionaliteit in hun eigen applicatie kunnen integreren.
Concurrentie
Zoom heeft momenteel te duchten concurrentie van verschillende andere platformen, waarvan Microsoft Teams er tussen uitspringt. Microsoft zet zijn volle gewicht achter Teams en introduceert in snel tempo nieuwe functies en integraties. Zoom kreeg tijdens de start van de pandemie heel wat momentum, maar moet nu blijven ontwikkelen om concurrentieel te blijven.