Zo installeer je de eerste publieke bèta van macOS Mojave

Apple macOS Mojave

Apple heeft de eerste publieke bètaversie van macOS 10.14 Mojave beschikbaar gemaakt. Iedereen met een compatibele Mac kan de software in primeur proberen, voor de officiële lancering dit najaar.

Apple introduceerde de nieuwste versie van zijn desktopbesturingssysteem tijdens WWDC 2018 eerder deze maand. Ontwikkelaars konden onmiddellijk na de onthulling met de software aan de slag. Nu zijn ook andere geïnteresseerden aan de beurt.

Om de bèta uit te proberen, moet je je eerst aanmelden voor het bètaprogramma van Apple. Vervolgens word je gevraagd om een tooltje te downloaden en installeren, waarmee je vervolgens de bètaversie van macOS Mojave kan binnenhalen via de App Store. Voor je overgaat tot de installatie van Mojave doe je er goed aan om eerst een back-up te maken van je systeem met Time Machine.

Het nieuwe besturingssysteem is in principe compatibel met alle Macs sinds 2012. Daartoe behoren de MacBook (2015 en later), MacBook Air (2012 en later), MacBook Pro (2012 en later), Mac mini (2012 en later), iMac (2012 en later), alle iMac Pro’s en de Mac Pro (2013 en later, 2010 als het apparaat over een Metal-ready gpu beschikt).

Nieuwe functies

Volgens Apple zijn de updates geïnspireerd door professionals, maar gebouwd voor iedereen. In vergelijking met macOS Sierra werden meer nieuwe functies toegevoegd, waaronder een dark mode, vernieuwde App Store, bestandstapels op het bureaublad, en verbeteringen op vlak van privacy en security. Een uitgebreid overzicht van de vernieuwingen, lees je in ons eerder artikel.

In macOS Mojave maakt Apple het bovendien eenvoudiger voor ontwikkelaars om iOS-apps naar macOS-apps te converteren. De eerste apps van ontwikkelaars zullen we in 2019 te zien krijgen, maar Apple toont alvast de eerste voorbeelden met News, Stocks,Voice Memos en Home die allemaal in de nieuwe macOS-versie aanwezig zijn.

Nu installeren?

De update bevat voldoende vernieuwingen om er snel mee aan de slag te willen gaan, maar dat is daarom niet noodzakelijk ook een goed idee. Het gaat om een eerste bètaversie en dat betekent dat er ongetwijfeld nog bugs zullen zijn. Software kan plots crashen omdat de code nog niet helemaal op punt staat, zeker in geval van de ports van iOS-apps.

De bèta installeren op een computer die je dagelijks gebruikt, is dus op eigen risico. Speel je liever op veilig, dan wacht je beter nog enkele maanden tot Apple macOS 10.14 Mojave officieel lanceert. Dat zal wellicht in september of oktober zijn.

Eerder deze week maakte Apple ook de eerste bèta van iOS 12 voor iPhones en iPads beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home