Slack heeft het eerste kwartaal van 2019 een omzet behaald van zo’n 134 miljoen dollar. Dat is een stijging van ruim 66 procent ten opzichte van de 81 miljoen dollar hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit blijkt uit de voorlopige financiële resultaten, die het zakelijk communicatieplatform gisteren naar buiten bracht, aldus TechCrunch.
Verliezen uit operationele activiteiten stegen van 26 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2018 tot ongeveer 39 miljoen dollar dit jaar. Het bedrijf schrijft dit zelf toe aan de schaalvergroting van het bedrijf en het profiteren van zijn marktkansen.
Slack beschikt momenteel over meer dan 10 miljoen dagelijkse, actieve gebruikers, verdeeld over meer dan 600.000 organisaties. Hieronder zouden zich 88.000 betalende klanten bevinden terwijl 550.000 gebruik maken van de gratis app.
‘Wij willen het belangrijkste softwarebedrijf zijn’
Slack heeft als doel om e-mail wereldwijd te vervangen door zijn eigen communicatieplatform. “Mensen verdienen het om het beste werk van hun leven te doen. De wens om je in lijn te voelen met je team, verwarring weg te nemen, duidelijkheid te krijgen, het verlangen naar ondersteuning bij het doen van het beste werk van je leven is universeel. Dat is diep menselijk. Het appelleert aan mensen met allerlei rollen, in allerlei industrieën, op alle schalen van de organisatie en alle culturen”, vertelt Stewart Butterfield, medeoprichter en CEO van Slack.
“Wij geloven dat iedereen die dat potentieel voor mensen kan ontsluiten, het belangrijkste softwarebedrijf ter wereld zal worden. We willen dat bedrijf zijn.”
7 miljard dollar
Per 20 juni van dit jaar wordt Slack een beursgenoteerd bedrijf. Het zal onder de naam ‘SK’ via direct listing aandelen verhandelen op de New York Stock Exchange (NYSE). De waarde van het zakelijk communicatieplatform wordt geschat op zo’n 7 miljard dollar. Dat is inclusief de opbrengst uit zijn laatste financieringsronde. Slack wist daar alleen al zo’n 1,2 miljard dollar op te halen. Sinds deze laatste ronde mag het bedrijf namen als Accel, Andreessen Horowitz, Social Capital, SoftBank, Google Ventures en Kleiner Perkins aan zijn lijst met beleggers toevoegen.
Het bedrijf maakte afgelopen februari zijn beursgang kenbaar, nadat andere bekende technische bedrijven hun eerste openbare aanbiedingen afrondden. Zowel publieke als private-marktbeleggers houden nu de aandelenbeursprestaties van Slack nauwlettend in de gaten. Zeker gezien de rampzalige beursgang van Uber afgelopen week.
De Amerikaanse taxidienst handelde vorige week onder de Initial Public Offering (IPO)-prijs van 45 dollar en daalde maandag nog eens aanzienlijk naar 36 dollar per aandeel. Daarnaast had ook Lyft geen goede start. Daar waar de IPO-prijs afgelopen maart nog 72 dollar per aandeel bedroeg, verkoopt het aandeel vandaag voor 47,50 dollar per stuk.
Gerelateerd: Slack waarschuwt voor impact cyberaanvallen op beurskoers