Sharp lanceert eerste kantoorschermen onder eigen naam

Sharp introduceert in Europa voor het eerst twee desktopschermen onder de eigen merknaam. Beide 27 inch-monitoren zijn gericht op professionele gebruikers.

Sharp lanceert de Sharp Multisync EA272Q en de Sharp Multisync EA272U. Dat zijn twee 27 inch-schermen gericht op gebruik op kantoor of aan het thuisbureau. De displays zijn de eerste die Sharp in Europa onder eigen naam lanceert. Ze zien er hetzelfde uit, maar de EA272Q moet het met 1.550 x 1.440 pixels stellen terwijl de EA272U een 4K-resolutie (3.840 x 2.160) pixels krijgt.

De Sharp Multisync EA272U heeft niet alleen de hoogste resolutie, maar ook het beste paneel. Het dekt volgens Sharp 110 procent van het sRGB-spectrum, en 81,6 procent van AdobeRGB en 78 procent NTSC. De EA272Q houdt het op honderd procent sRGB en 77 procent NTSC, zonder cijfers voor AdobeRGB.

Goed uitgerust dock

Verder zijn de schermen gelijkaardig. Ze zijn USB-C-compatibel en ondersteunen de Power Delivery-standaard aan 90 watt. Sharp voorziet ook een DisplayPort-output zodat je meerdere schermen kan daisychainen zonder dat je daarvoor meerdere kabels aan je computer moet koppelen.

De Multisync-displays bevatten ruimte voor HDMI, DisplayPort, USB-A en een RJ45-LAN-aansluiting voor een bekabelde internetverbinding. Gewapend met die aansluitingen, fungeren ze als goed uitgerust laptopdock. Verder zijn de schermen ergonomisch best goed voorzien. Je kan ze 15 cm in de hoogte verstellen en roteren in portretmodus, wat handig is voor bijvoorbeeld ontwikkelaars of juristen.

Sharp, dat bij ons al op de zakelijke markt aanwezig is met zijn printers, kiest voor een best aantrekkelijk prijskaartje voor de introductie van zijn schermen. De Sharp MultiSync EA272Q met WQHD-resolutie is per direct verkrijgbaar voor aan adviesprijjs van 399 euro. De Sharp MultiSync EA272U met 4K-paneel komt in oktober naar onze markt en zal 440 euro kosten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home