Oppo zet barrage in middensegment verder met lancering Reno 12 F 5G

Oppo lanceert de Reno 12 F 5G. Het toestel verschijnt in ons land amper vijf maanden na zijn voorganger, en vergroot de voetafdruk van Oppo in het middensegment.

Sinds Oppo zijn focus op Europa en België hernieuwd heeft, regent het lanceringen. Pas eind april van dit jaar maakten we kennis met de Reno 11 F, gevolgd door de Reno 12 (Pro) midden juni. Nu stelt Oppo ons de Reno 12 F voor. Dat toestel heeft ietwat verrassend een lagere adviesprijs van de Reno 11F, en gaat voor 399 euro incl. btw over de toonbank.

Voor dat geld krijg je een 6,67 inch-toestel (20:9) met een stevige batterij en een grote ronde cameramodule die visueel doet denken aan de camera’s van de recentste OnePlus-smartphones, alsook de hier onuitgegeven Oppo Find X7. Het binnenwerk is bescheiden maar gebalanceerd:

  • 6,67 inch 20:9-scherm (oled)
  • 1.080 x 2.400 – 120 Hz
  • MediaTek Dimensity 6300
  • 8 GB RAM
  • 256 GB opslag
  • 5.000 mAh-batterij
  • 50 MP-hoofdcamera
  • 8 MP-breedhoekcamera
  • 2 MP-macrocamera
  • 32 MP selfiecamera
  • 45 watt-laden (USB-C PD2.0)
  • IP64

Lichtring

Oppo integreert enkele unieke functies in dit toestel. Zo heeft het grote camera-eiland een lichtgevende ring, die verschillende effecten kan weergeven. Zo licht de ring op voor meldingen, of kan hij licht geven op het ritme van de muziek. Verder vind je verschillende AI-gerelateerde functies op deze smartphone. Je kan bijvoorbeeld eenvoudig objecten uit foto’s verwijderen, of samenvattingen generen van opnames.

Oppo maakt zich sterk dat het toestel robuust is. De IP64-rating impliceert dat regen en stof geen probleem zijn, maar je kan het ding in theorie ook straffeloos op de grond laten vallen. 

Oppo richt zich met de Reno 12 F niet meteen op zakelijke gebruikers. Zo lezen we in het persbericht dat je op één batterijlading 13,95 uur non-stop op TikTok kan streamen. We vermoeden dat de batterij ook andere activiteiten met plezier ondersteunt.

Updateperikelen

Net als bij andere recent geïntroduceerde toestellen, maakt Oppo voor de Reno 12 F een heel vreemde keuze. De fabrikant garandeert dat de batterij vier jaar lang optimaal zal presteren, maar biedt slechts twee jaar Android-updates en drie jaar beveiligingsupdates. Na drie jaar is dit toestel bijgevolg softwarematig rijp voor recyclage, terwijl de hardware klaar staat om het een jaar langer uit te zingen.

De bescheiden ondersteuningsbelofte is des te pijnlijker wanneer je weet dat Oppo wel belooft dat het toestel zeker 50 maanden lang vlot zal blijven werken. Oppo doet bijna alles om dit toestel een gegarandeerd degelijke investering voor een periode van vier jaar te maken, maar struikelt voor de meet. Het TikTok-doelpubliek ligt hier misschien (onterecht) minder wakker van, maar vanuit een zakelijk perspectief is het updatebeleid echt een jammere zaak. Hopelijk blijven beveiligingsupdates toch langer komen dan gepland.

Verder lijkt de Oppo Reno 12 F op papier een gebalanceerd toestel voor z’n geld. De macro- en breedhoekcamera’s zouden we niet te veel van verwachten, maar verder legt de fabrikant een interessante allrounder in de rekken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home