Oppo lanceert A80 5G: telefoon voor de natte vingers

Oppo lanceert de Oppo A80 G5 in ons land. Dat is een prijsgerichte smartphone die zowel langs binnen als langs buiten lang moet meegaan. Nu de software nog.

Oppo introduceert de Oppo A80 G5 in België. De smartphone ligt in de rekken voor een adviesprijs van 299 euro. Voor dat geld krijg je volgende specificaties:

  • 6,9 inch-scherm (720 x 1.604 pixels, 20:9)
  • MediaTek Dimensity 6300
  • 8 GB RAM
  • 256 GB opslag
  • 5.100 mAh-batterij
  • 50 MP-hoofdcamera
  • 8 MP-selfiecamera
  • Android 14

Oppo gaat prat op de duurzaamheid van de smartphone. Die heeft een SGS Drop-Resistance-certificering, en kan tegen een stootje. Oppo zorgde voor valbestendige materialen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant, waardoor schokken geabsorbeerd worden. Ook de batterij moet lang meegaan: Oppo garandeert dat ze na vier jaar nog fris is.

Die garantie kennen we van andere toestellen, en staat helaas haaks op de beperkte software-ondersteuning. Deze smartphone krijgt nog upgrades tot Android 16 (twee jaar), met beveiligingsupdates tot drie jaar na lancering. Daarmee is de software in principe sneller versleten dan de hardware. Hopelijk kiest Oppo ervoor om de ondersteuning nog wat uit te breiden.

Natte handen

De fabrikant voorziet de Oppo A80 5G van een IP54-certificaat en bakt Splash Touch-technologie in, wat er in theorie voor zorgt dat je het scherm ook met natte handen kan bedienen. Dat is handig voor wie net uit de douche komt, of een zomerse plons heeft genomen. Je kan met telefoon met andere woorden in het zwembad gebruiken, zolang hij niet kopje-onder gaat. Daar is het toestel niet op voorzien.

Oppo bakt nog enkele AI-functies in, en gebruikt AI LinkBoost om ervoor te zorgen dat de internetverbinding stabiel blijft. Oppo Eraser laat je toe foto’s met de hulp van AI te bewerken en ongewenste items te verwijderen.

Concurrentiële prijsklasse

De Oppo A80 G5 is de lokale versie van de Oppo A3 Pro die de telefoonbouwer eind juni in internationale markten lanceerde. Bij ons krijgt het toestel aan 299 euro flink wat concurrentie, onder andere van de OnePlus Nord CE4 Lite en de Motorola Edge 50 Fusion. Die kosten een klein beetje meer, maar hebben wel hogere specificaties wat bijvoorbeeld de schermresolutie betreft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home