Oppo brengt Reno8 T met 100 MP-camera naar België

Oppo lanceert de Oppo Reno 8T in België. Het toestel valt vooral op omwille van zijn 100 MP-camera, die vooral gericht is op portretfotografie.

Groter is niet altijd beter, maar hoge cijfers ogen wel degelijk spectaculair. Zo springt de 100 MP-sensor achter de hoofdcamera van de nieuwe Oppo Reno8 T meteen in het oog. Oppo brengt het toestel per direct naar België voor een adviesprijs van 385 euro (inc. btw).

Voor dat geld krijg verder een 32 MP-selfiecamera en een macrolens met een 2 MP-sensor die achter microscooplens zit. Daarmee neem je foto’s van details die je met het blote oog niet kan zien. Oppo experimenteerde al eens met zo’n lens op de Find X3 Pro, waar de microscoop op ons enthousiasme kon rekenen.

Specificaties

Het toestel zelf heeft een 90 Hz 6,4 inch oled-scherm. Het wordt aangedreven door Qualcomm Snapdragon SM6375: een middenmoter die in principe meer dan krachtig genoeg moet zijn voor een vlotte gebruikservaring. Binnenin vinden we verder nog een adequate 8 GB RAM en 128 GB aan opslag.

lees ook

Oppo Reno8 Pro review: fotocamera met smartphonefuncties  

Grootste gemis in de specificatielijst is voor ons snelladen. De 5.000 mAh-batterij laadt je met wat Oppo nog steeds SuperVooc noemt, maar niet echt overdondert met snelheid. De laadcapaciteit is immers beperkt tot 33 watt, waardoor het langer dan een uur duurt om de telefoon vol te laden. Andere Oppo-toestellen laden aan 65 watt of meer en hebben op een kwartiertje de buik bijna helemaal vol met elektriciteit. We horen bij Oppo dat het om de eerste versie van de SuperVooc-technologie gaat. Aan een prijs onder de 400 euro zijn compromissen onvermijdelijk.

Vier vlotte jaren

Oppo heeft vertrouwen over de capaciteiten van het toestel op de lange termijn, en voorziet in marketingtermen 48 maanden Fluency Protection. Met andere woorden: de telefoon moet ook na vier jaar nog vlot aanvoelen en niet als een stopmotion-versie van zichzelf.

lees ook

Oppo Reno8 review: schoonheid zit van buiten

De impact die Oppo daar kan hebben, is in de praktijk beperkt. Een belangrijke reden voor trager aanvoelende toestellen is immers het feit dat systeemvereisten van applicaties stijgen naarmate die geavanceerder worden, en krachtigere hardware meer betaalbaar wordt. Daar heeft Oppo niet zoveel controle over. Het bedrijf kan natuurlijk wel zijn eigen software optimaliseren, en daar draait het bij die Fluency Protection voornamelijk om.

In het geval van dit toestel is het besturingssysteem ColorOS 13: een eigen smaakje van Android met integraties van onder andere Spotify. In het OS maken ook enkele interessante veiligheidsfuncties hun opwachting. We zijn benieuwd naar Auto Pixelate, waarbij gevoelige informatie op screenshots van chatberichten automatisch herkent moet worden. Private Safe moet je helpen om gevoelige bestanden veilig te houden.

Hier om te blijven

Gelijktijdig met de lokale lancering circuleren hier en daar geruchten over een mogelijk vertrek van Oppo uit Europa. Dries Cludts, woordvoerder van Oppo in België en Nederland, spreekt enkel voor die regio maar geeft aan dat een vertrek niet aan de orde is, noch voor Oppo, noch voor zustermerk OnePlus.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.