Motorola introduceert twee nieuwe Edge 50-smartphones

motorola edge 50
Bron: Motorola

Motorola breidt de Edge 50-reeks uit met twee nieuwe modellen voor de middenklasse. Naast een basisversie komt er ook een Edge 50 Neo.

Eerder dit jaar lanceerde Motorola al de Edge 50 Pro, Ultra en Fusion en daar komen vandaag twee modellen. De Edge 50, zonder suffix, en de Edge 50 Neo vallen qua prijs tussen de Pro en de goedkoopste Fusion in. Aan creatieve kleuropties weer geen gebrek: de Edge 50 Neo verschijnt in kleuropties als Poinciana of Lattè, de Edge 50 in ‘junglegroen’ of ‘koalagrijs’.

lees ook

Motorola Edge 50 Pro review: (te) kleurrijk door het leven

Motorola heeft ook gedacht aan de stevigheid van het toestel. De fabrikant claimt dat met een MIL-STD-810H-classificatie het toestel voldoet aan militaire duurzaamheidseisen. Het toestel krijgt verder een IP68-rating. De Edge 50 heeft een randloos 6,7 inch oled-display, de Edge 50 meet 6,4 inch.

Edge 50 & Edge 50 Neo

Beide toestellen delen een 10 MP telelens met 3x optisch zoombereik en een 13 MP groothoeklens. Motorola verwijst zelf graag naar de kunstmatige mogelijkheden om je foto’s op te pimpen. De laadcapaciteit van beide toestellen is eveneens gelijk op 68 W en 15 W draadloos laden. Aan het lijstje identieke overeenkomsten voegen we ook 512 GB opslag en 12 GB RAM.

Er bestaan natuurlijk ook verschillen. De Edge 50 heeft een Snapdragon 7 Gen 1 als processor, terwijl de Neo wordt aangedreven door een processor uit de MediaTek-stal. Motorola geeft de toestellen geen gelijke behandeling op gebied van updatebeleid: de Edge 50 Neo krijgt vijf jaar updates, terwijl de Edge 50 het met een karige drie jaar moet stellen.

Beide toestellen zijn vanaf de tweede helft van september verkrijgbaar. De Edge 50 Neo kost 499 euro en is na de Fusion het tweede goedkoopste model uit de reeks. De Edge 50 parkeert zich met een prijskaartje van 599 euro in het midden.

lees ook

Motorola Edge 50 Fusion review: conform verwachting, en soms meer

Moto g55 en g35

Motorola kondigt naast de twee Edge 50-modellen nog twee nieuwe budgettoestellen aan. De moto g55 en g35 moeten een gebalanceerd pakket aan specificaties bieden aan een lage prijs. De moto g55 heb je vanaf 249 euro, de g35 duikt zelfs onder de grens van 200 euro op 179 euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home