Bedrijven die meerdere aparte Microsoft-tenants hebben, zullen nu vlotter kunnen samenwerken via Teams. Microsoft voegt ook een extra vleugje AI toe.
Bij grote bedrijven is niet ongebruikelijk dat ze uit meerdere Microsoft-tenants bestaan. Communicatie tussen de verschillende tenants was tot heden niet echt eenvoudig omdat iedere gebruikersgroep op zijn eigen eiland zat. Daar brengt Microsoft verandering met enkele nieuwe handige samenwerkingsfuncties, enkel beschikbaar in de vernieuwde desktopclient.
lees ook
Microsoft lanceert Teams 2.0: sneller, lichter, zuiniger
Een nieuwigheid die Microsoft in juli al introduceerde, is het opzetten van gedeelde kanalen. Hiermee kan je zonder je ‘thuistenant’ te hoeven verlaten chatten en videobellen met mensen uit andere afdelingen van de organisatie. De functie zat al sinds maart 2022 in de testfase en is nu breed beschikbaar. Microsoft voegt daar nu ook een nieuw notificatiesysteem aan toe zodat je meldingen ontvangt van je eigen en de gedeelde kanalen, ongeacht in welke je op dat moment actief bent.
De juiste persoon
Al die kanalen kan natuurlijk ook voor verwarring zorgen, zeker wanneer je naar één specifiek persoon een bericht te verzenden. De zoekfunctie toont nu bij de naam van een persoon tot welke tenant die behoort. Wanneer er bijvoorbeeld meerder personen met de naam Peter Janssens in je bedrijf werken, weet je zo met grotere zekerheid dat je de juiste gaat aanspreken.
Om deze samenwerkingsmogelijkheden te benutten, dient elke aangeduide admin zijn of haar tenant te registreren in het gezamenlijke admincenter van de organisatie. Teams zal dan een volledige synchronisatie van gebruikers over de tenants en de MTO-functies aanzetten.
Typeface
Microsoft is zot van artificiële intelligentie en dus kruidt het de vernieuwde desktopclient van Teams verder met een snufje AI. De nieuwste AI-toevoeging is de integratie van Typeface AI. Deze functie helpt onder meer met het creëren van marketing- en e-mailcampagnes.
De nieuwste versie van Teams al uitgeprobeerd? Ontdek in onze handleiding hoe je ermee aan de slag kan. Vaanf oktober rolt de nieuwe app uit naar alle gebruikers.