Microsoft legt productie HoloLens 2 aan banden

Microsoft HoloLens 2

Microsoft stopt officieel met de productie van HoloLens 2 en start met stockverkoop van de laatste modellen. Een opvolger is ook niet meer in de maak.

Einde verhaal voor de HoloLens 2. De mixed reality headset sloeg niet aan bij het grote publiek en Microsoft heeft daarom beslist om de productie stop te zetten. Hetzelfde gebeurde met de eerste versie van het apparaat, waarvan de productie al in 2018 werd stopgezet.

Microsoft wil zich nu richten op virtual reality dankzij de samenwerking met Meta. Geïnteresseerden kunnen de HoloLens 2 nog kopen voor 3500 dollar, zolang de voorraad strekt.

Had de HoloLens wel een toekomst?

HoloLens bevond zich al een tijdje in moeilijk vaarwater. Het was al langer duidelijk dat er geen opvolger meer zou komen, omdat Microsoft geen duidelijke visie had. The Verge meldde begin vorig jaar over een ontslagronde die de mixed reality-afdeling van Microsoft grondig trof. Ten slotte bleek een militaire versie van de HoloLens een fiasco, want de soldaten kregen er hoofdpijn van.

Microsoft biedt nog ondersteuning voor de headset tot eind 2027. De eerste generatie van de HoloLens headsets krijgen eind dit jaar al hun laatste service update. Beide modellen zullen binnenkort geen veiligheidsupdates of technische ondersteuning meer krijgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.