Microsoft eindigt treurig ondersteuningstraject voor Surface Duo 2

De Microsoft Surface Duo 2 heeft zijn laatste beveiligingsupdate gehad. Microsoft stopt eind deze maand met de ondersteuning van het toestel, dat in zijn hele levensdeur maar één echte Android-update kreeg.

De Microsoft Surface Duo 2 heeft vermoedelijk zijn laatste beveiligingsupdate gekregen. Microsoft stopt de ondersteuning voor het toestel immers officieel op 21 oktober. Drie jaar na de lancering van het originele openklapbare toestel komt er zo een einde aan de comeback van Redmond in de smartphonemarkt.

De Surface Duo 2 werd nooit een groot succes en Microsoft koos ervoor om de ondersteuning van het dure toestel stiefmoederlijk te behandelen. Ondanks het prijskaartje van ongeveer 1.500 dollar bij lancering kreeg de Surface Duo 2 maar één Android-update: van Android 11 naar Android 12L. Dat is één minder dan de originele Surface Duo, die op Android 10 lanceerde en eveneens strandde op Android 12L.

Bekocht

Zelfs naar Android-normen is dat erg pover. Twee tot drie systeemupdates zijn toch wel de ondergrens en toestellen in de premium-prijsklasse krijgen er doorgaans meer. Wie een Surface Duo of een Surface Duo 2 heeft gekocht, mag zich gerust een beetje bekocht voelen.

Microsoft hoopte via een originele vormfactor en een integratie met Windows opnieuw een rol te spelen in de smartphonemarkt. Na een matige uitvoering van de eerste generaties van de Surface Duo-toestellen, werd Redmond dat nieuwe plan al snel beu. Wie wel geloofde in de plannen van Microsoft, kreeg daarom niets meer dan het absolute minimum aan software-ondersteuning in de vorm van beloofde beveiligingsupdates.

Microsoft positioneert zich zoals een onbetrouwbare partner, tenminste als het op telefoons aankomt. Als de fabrikant in de toekomst nog eens probeert om een rol te spelen in de smartphonemarkt, herinner je dan dit verhaal en blijf weg.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.