Lenovo lanceert Chromebook Duet voor productiviteit onderweg

lenovo chromebook

De Lenovo Duet Chromebook is een lichtgewicht convertible waarmee je eenvoudig kan werken tijdens het pendelen. Er verschijnt ook een model ontworpen voor studenten en leerkrachten.

Lenovo kondigt twee nieuwe Chromebooks aan. De Lenovo Chromebook Duet is ontworpen om productiviteit onderweg te verhogen. Niet alleen voor professionals, want de Chromebook Duet EDU G2 is bedoeld voor het onderwijs.

Dun boek

Met een gewicht van minder dan 550 gram en een dikte van slechts 0,3 inch, is de Lenovo Chromebook Duet lichter en dunner dan de meeste boeken. Het apparaat kan als een tablet gebruikt worden, maar met het toetsenbord en kickstand tover je het in geen tijd om tot een laptop. De kickstand bevat ook een stylus.

Het device beschikt over een helder 2K 400-nit 11 inch scherm dat buiten goed leesbaar blijft en biedt een batterijduur van maximaal 12 uur. Daarnaast is hij klaar voor avontuur met een MIL-STD 810H gecertificeerde behuizing die tegen een stootje kan. 

De Lenovo Chromebook Duet is uitgerust met een MediaTek Kompanio 838-processor en tot 8GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Dat is voldoende om onderweg wat kantoortaken uit te voeren. We zijn in 2024 en dus dient er een NPU in het toestel te zitten, die de processor ondersteunt bij grafische taken en ook de kwaliteit van de camera en de stylus verbetert.

Qua camera’s krijg je een 8 MP-camera aan de achterzijde  en een 5MP camera aan de voorkant met fysieke sluiter voor privacy. Hij wordt geleverd met dubbele USB-C®-poorten met de mogelijkheid om verbinding te maken met een 4K-scherm en levert helder geluid via 2 luidsprekers.

Onderwijs

Lenovo lanceert een versie van de Chromebook Duet voor het onderwijs, de EDU G2, met een extra beschermingslaag. De laptop wordt beschermd door een TPU-behuizing met toetsenbord, heeft versterkte poorten en is bestand tegen morsen (tot 360 ml). De hardwarespecificaties zijn verder identiek.

Voor leerkrachten wordt de Lenovo Chromebook Duet EDU G2 geleverd met Chrome Education Upgrade, waarmee scholen en IT-beheerders honderden Chromebooks in enkele seconden kunnen beheren, nieuwe devices kunnen implementeren, functies kunnen aanpassen en veilige instellingen kunnen configureren vanuit één cloudgebaseerde console.

De Lenovo Chromebook Duet en Lenovo Chromebook Duet EDU G2 zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Benelux vanaf 299 euro, exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.