ICT-rapport: ‘Bijna elke leidinggevenden in België vertrouwt op IT maar slechts twee op vijf voelt zich klaar voor de toekomst’

kyndryl

Uit een rapport van Kyndryl blijkt dat hoewel negen op de tien leidinggevenden in de Benelux vertrouwen heeft in hun IT-infrastructuur, maar slechts twee op vijf zich voorbereid voelt op toekomstige uitdagingen. Regelgeving, cyberaanvallen en verouderde technologie staan hoog op de lijst van zorgen.

Het Kyndryl Readiness Report voor 2024 onthult dat 91 procent van de leidinggevenden in de Benelux hun IT-infrastructuur als hoogwaardig beschouwen. Toch meent slechts 38 procent dat hun bedrijf voldoende voorbereid is op toekomstige risico’s zoals cyberaanvallen en regelgeving. Dit wijst op een kloof tussen IT-ambities en de realiteit. Hoewel technologie modernisering voor 97 procent van de respondenten een prioriteit is, wordt slechts bij een minderheid van de bedrijven een positief rendement op investeringen in AI opgemerkt.

Het rapport toont ook dat 66 procent van de leidinggevenden in de Benelux het moeilijk vindt om de snelle technologische vooruitgang bij te houden. Dit blijkt vooral uit zorgen over verouderde IT, een probleem voor 63 procent van de CEO’s. Andere zorgen zijn evoluerende regelgeving (69%) en cyberaanvallen (66%), waarbij slechts 27 procent van de leiders zich klaar voelt voor dergelijke digitale bedreigingen.

AI en duurzaamheid als uitdaging

Ondanks de toegenomen investeringen in AI en machine learning ziet slechts 39 procent van de bedrijven een positief rendement op deze investeringen. Problemen zoals gegevensprivacy (35%) en compliance (30%) worden gezien als barrières voor een bredere adoptie van AI. Daarnaast zegt 61 procent dat duurzaamheid een uitdaging vormt bij de modernisering van technologie, hoewel het voor 91 procent van de bedrijven wel een prioriteit is.

Het rapport is gebaseerd op onderzoek onder 3.200 leidinggevenden wereldwijd, waaronder 200 respondenten uit de Benelux. Het schetst een beeld van de uitdagingen waarmee bedrijven in de regio worden geconfronteerd, van technologische veroudering tot een tekort aan vaardigheden. Het volledige rapport kan je hier doornemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.