Eaton lanceert 5p Gen 2 UPS voor edge en kantoor

Eaton introduceert de 5P Gen 2 UPS. Dat is een reeks van compacte oplossingen voor stroomvoorziening in edge- en IT-omgevingen met verbeterde beveiliging en controle in vergelijking met de vorige generatie.

UPS-specialist Eaton lanceert de 5P Gen 2 UPS-reeks. De nieuwe line-up van toestellen biedt een stroomcapaciteit tot 1.350 Watt, 22 procent meer dan zijn voorganger en volgens Eaton zelf 33 procent meer dan vergelijkbare modellen op de markt.

Machine learning

Dit maakt de UPS geschikt voor diverse toepassingen in IT-omgevingen. Het ontwerp van de 5P Gen 2 zorgt volgens Eaton voor stabiele prestaties en energiebesparing. Daarnaast biedt de geavanceerde load-segmentatie de mogelijkheid om kritieke apparatuur te prioriteit te geven, wat resulteert in een optimale batterijduur wanneer het nodig is.

De 5P Gen 2 UPS is uitgerust met Eatons ABM+ Advanced Battery Management-technologie, die de levensduur van de batterij met de helft zou verlengen. Eaton integreert machine learning-algoritmes en verdient veel punten omdat het die niet als ‘AI’ omschrijft in het persbericht.

De ML-algoritmes zorgen in theorie voor nauwkeurige voorspellingen van de batterijlevensduur. Is het tijd voor een nieuwe batterij, dan krijg je op tijd een melding.  Hot-swappable batterijen en een wizard voor batterijvervanging via het ingebouwde grafische LCD-scherm maken onderhoud bovendien eenvoudig genoeg.

Beveiliging en beheer

Eaton zet de schijnwerper op zijn Intelligent Power Manager (IPM2) en Distributed IT Performance Management (DITPM)-systemen. Die maken het mogelijk om IT-infrastructuur op afstand te bewaken en te beheren, ook op moeilijk bereikbare locaties. Je kan deze UPS-toestellen met andere woorden vanop afstand onderhouden en zelfs van updates voorzien.

De 5P Gen 2 UPS is verkrijgbaar in compacte 1U rack- of tower-uitvoering, waardoor hij in diverse ruimtes en setups past. De toestellen zijn optioneel met  Gigabit-netwerkkaart verkrijgbaar. De ondersteuning van Eatons Brightlayer-software zorgt voor integratie met virtualisatieomgevingen, waardoor continue service en data-integriteit ook in die omgevingen gewaarborgd blijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home