Chrome Enterprise Grab and Go: flexibele Chromebooks op kantoor

Google heeft de eerste hand gelegd op een management suite om Chromebooks flexibel binnen bedrijven uit te rollen. Het plaatste de code op GitHub om verder te ontwikkelen. Bedrijven kunnen daarna zelf kiezen welke Chromebooks ze in huis halen.

Google wil graag Chromebooks in bedrijven promoten. Het oogst ondertussen al veel succes in scholen en andere educatieve toepassingen, maar voor bedrijven is er meer nodig. Daarom werkt Google aan een volledig nieuwe management suite die Chromebooks flexibel inzetbaar maakt zodat niemand meer een persoonlijk toestel nodig heeft.

Cloud

Bedrijven zullen met de nieuwe suite een heleboel Chrome OS-toestellen kunnen beheren mits een abonnement. Alle toestellen kunnen daarna in een rack worden geplaatst op diverse plaatsen in het bedrijf. Werknemers hoeven daarna enkel een toestel uit de rack te nemen, inloggen en doorgaan met werken.

Alle gegevens worden in de cloud bewaard. Onmiddellijk toegang is mogelijk dankzij één login. De grote winst schuilt hem vooral in het onderhouden van dergelijke toestellen. Wanneer een apparaat stuk gaat, kan die in een rack worden geplaatst en neemt de werknemer gewoon een nieuw toestel. De IT-admin krijgt een melding dat een toestel defect is, en kan ermee aan de slag zonder dat hij zelf een vervangend toestel moet klaarmaken.

Kant-en-klaar

Google heeft geen ambitie om de hardware zelf uit te rollen. Het rekent op de fabrikanten om Chrome OS-toestellen te maken die geschikt zijn voor een zakelijke omgeving. Ook andere randapparatuur zoals kant-en-klare racks waarin de Chromebooks ook worden geladen, moet de fabrikant leveren en niet Google.

Chromebooks krijgen binnenkort volledige Linux-ondersteuning en Chrome OS wordt steeds actiever door Google ontwikkeld. De nieuwe management suite is een belangrijke stap voor bedrijven. Wie er vandaag al mee aan de slag wil, kan de code uitspitten op GitHub.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home