Asus lanceert nieuwe laptops met Snapdragon X Plus en Intel Core Ultra Series 2 

asus expertbook p5
Bron: Asus

Asus breidt tijdens IFA 2024 zijn Copilot+-assortiment fors uit met nieuwe laptops en kiest daarbij zowel voor de Qualcomm Snapdragon X Plus als de Intel Core Ultra Series 2. 

IFA is dit jaar een laptopbeurs. De grote pc-fabrikanten boksen tegen elkaar op om hun nieuwste pc-modellen met het felbegeerde Copilot+-label te lanceren. Na MSI, Microsoft, Samsung en Dell is het nu ook de beurt aan Asus. De line-up krijgt een forse uitbreiding met zowel Qualcomm- als Intel-toestellen.  

Snapdragon X Plus 

De Asus Vivobook S15 werd in juni al met de Qualcomm Snapdragon X Elite-chip gelanceerd, en krijgt nu een uitgave met de iets goedkopere Snapdragon X Plus. Het verschil tussen de Plus en de Elite is het aantal kernen: acht versus tien. Toch is de Snapdragon X Plus een meer dan capabele processor, zoals uit onze tests is gebleken. De NPU die de (beperkte) AI-functionaliteiten aanstuurt, is identiek. 

lees ook

Qualcomm Snapdragon X Elite vs. Plus: kwestie van centen

Dit toestel is voorzien van een 15,6 inch 3K oled-scherm en het totaalgewicht van het toestel blijft netjes onder de anderhalve kilogram. De 70 wH-batterij kan volgens Asus 19 uur mee op één oplaadbeurt. De adviesprijs bedraagt 1.099 euro incl. Btw, wat tweehonderd euro minder is dan de Elite-variant.  

De ProArt PZ13 is een convertible en gericht op grafische professionals. Met een gewicht van minder dan een kilogram is dit één van de lichtere Copilot+-toestellen die op dit moment is gelanceerd. Het 13,3 inch scherm biedt een 3K-beeldkwaliteit in een 16:10 schermverhouding. 

Het toestel heeft naast twee USB 4-poorten en een SD-kaartlezer die voor zijn doelgroep interessant is. Op een volle batterij speel je tot 21 uur aan een stuk video af in Full HD-kwaliteit. De kostprijs van de ProArt PZ13 bedraagt 1.599 euro incl. Btw.  

asus proart pz13
Asus ProArt PZ13. Bron: Asus

Intel Core Ultra Series 2 

Intel lancerde gisteren officieel de Core Ultra 2 Series, Lunar Lake voor de vrienden. De eerste pc’s met deze chip laten dan ook niet lang op zich wachten. Asus kondigt nieuwe toestellen onder de Zenbook-, Vivobook- en Expertbook-vlag. De toestellen voldoen aan de criteria van Microsoft en zullen binnenkort een Copilot-update toebedeeld krijgen.  

Het flagshipmodel voor de zakelijke markt is de Expertbook P5. De laptop heeft een volledig metalen ontwerp met een 14 inch 2.5K-beeldscherm. Asus pronkt met de 48 TOPS die de NPU in de Intel Cora Ultra kan halen, al zegt dat cijfer weinig over de feitelijke prestaties van de processor. Ook over de batterijduur deelt Asus weinig concrete info. Naast een Expertbook P5 is er ook een Expertbook P1 met Intel Core i7 en beschikbaar in 14-inch en 15-inch opties.  

asus expertbook p5
Asus Expertbook P5. Bron: Asus

Andere aangekondigde modellen zijn de Zenbook S14 met Intel Core Ultra 9. Dit toestel heeft een 72 Wh batterij die lang moet meegaat, al plakt Asus er geen prognose op. De Zenbook S16 biedt hetzelfde in een 16 inch jasje. Tenslotte zijn er nog de Vivobook S14, Vivobook Flip 14 en Vivobook Flip 16 met Intel Core Ultra 7 

We hebben bij Asus meer informatie opgevraagd over prijzen en beschikbaarheden van deze laptops en vullen dit verder aan van zodra we reactie ontvangen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home