Apple Vision Pro heeft vandaag 2.500 native apps

apple vision pro
Is de Apple Vision Pro de nieuwe innovatietrigger voor VR?

Apple laat weten dat het de kaap van 2.500 native spatial apps heeft gerond in de App Store voor de Apple Vision Pro-bril.

Bij de lancering van de Apple Vision Pro in februari in de VS was er heel veel hype. Nu blijkt de verkoop wat stil te vallen volgens IDC. Apple heeft naar verluidt de productie van de Vision Pro teruggeschroefd wegens te weinig interesse.

Dat verklaart ook de beperkte boost in native spatial apps voor de mixed reality-bril van Apple. Vorige week kondigde het merk aan dat het de kaap van 2.500 apps heeft gerond. Dat aantal komt bovenop de 1,5 miljoen compatibele iPad- en iPhone-apps die je in een zwevend venster kan openen.

2.500 native apps is niet baanbrekend, maar 9to5Mac wijst naar concurrent Meta Quest voor een eerlijk vergelijking. De Meta Quest appwinkel heeft vandaag ongeveer 3.000 apps, voornamelijk games.

Eerder deelde Apple in juni nog mee dat er 2.000 apps op het platform waren. Dat betekent een groei van 500 native apps op twee maanden tijd. Of die cadans haalbaar blijft, is koffiedik kijken.

Wereldwijde uitbreiding

De Apple Vision Pro lanceerde initieel enkel in de VS. Nu wordt de bril stelselmatig wereldwijd aangeboden om zo de markt te verbreden. In de eerste twee kwartalen van 2024 werden er telkens net geen 100.000 stuks van de bril verkocht.

Voor Q3 zouden die cijfers sterk de dieperik in gaan nu de hype voorbij lijkt te zijn in de VS. Daarom dat Apple de bril in andere markten beschikbaar stelt. IDC verwacht dat de kaap van 500.000 verkochte stuks net niet wordt gehaald eind 2024, ondanks de internationale uitbreiding.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home