[adv] MSI Creator 16 AI Studio A1V: Creatief en krachtig met AI

[Advertorial] MSI’s Creator 16 AI Studio A1V combineert de krachtigste mobiele processors van Intel, de stevigste GPU’s van Nvidia en de nieuwste innovaties in AI. De krachtpatser is ideaal voor wie pk’s nodig heeft voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.

De MSI Creator 16 AI Studio A1V vertegenwoordigt het strafste dat hard- en software vandaag kunnen bieden. MSI bouwt het toestel (hier met promotie te verkrijgen) rond een krachtige Intel Core Ultra 9 185H-processor. Die chip heeft zestien rekenkernen waarvan acht heel krachtige exemplaren, en nog eens acht voor efficiënt rekenwerk. Intel ontwikkelde de processor op zijn nieuwste Intel 4-node, die hogere prestaties aan een lager stroomverbruik voorziet.

De CPU ondersteunt zware workloads, maar doet dat niet alleen. Je kan de laptop configureren met een Nvidia GeForce 4080. Laat je niet misleiden door het Geforce-label van deze grafische kaart. Dankzij de voorgeïnstalleerde Studio-drivers van Nvidia ondersteunt de MSI Creator 16 AI Studio A1V ook professionele software. Wil je na de uren even gamen, dan kan dat natuurlijk ook.

AI alomtegenwoordig

MSI vermeldt niet voor niets AI in de naam van deze laptop. Ondersteuning van AI-workloads komt van twee kanten. De Intel Core Ultra 9 185H heeft een ingebouwde NPU aan boord. Zo’n Neural Processing Unit is gebouwd om AI-werk efficiënt uit te voeren. Denk niet alleen aan tekst- en beeldgeneratie op het toestel, maar ook aan meer alledaagse toepassingen zoals efficiënt vervaagde achtergronden in Microsoft Teams.

Extra AI-rekenkracht komt van de Nvidia GeForce 4080. Die kan de NPU bijstaan wanneer het lokale AI-werk te intens wordt. De Studio-suite van Nvidia biedt gebruikers extra met AI ondersteunde opties om creatieve ideeën zo snel mogelijk werkelijkheid te maken.

MSI zelf integreert zowel een AI Engine om de laptop telkens optimaal in te stellen voor het werk dat je doet, als MSI AI Artist om beelden en tekst te genereren op de laptop zelf, zonder hulp van de cloud.

De rest van de specificaties is in balans met de krachtige CPU en GPU. Je krijgt 64 GB RAM mee, net als een 2 TB SSD die meer dan voldoende ruimte biedt om al je creatieve werk op te slaan.

Helder en kleurvast

Het 16 inch 4K True Pixel MiniLED Display zorgt ervoor dat de content op het scherm er steeds levendig uitziet. MiniLED-technologie garandeert zowel levendige kleuren als een hoge helderheid, zelfs bij fel daglicht. De kleuren zijn realistisch, met een nauwkeurigheid van DeltaE kleiner dan 2 en honderd percent DCI-P3 ondersteuning. Ieder toestel wordt individueel gekalibreerd. MSI kiest voor een aangename 16:10-schermverhouding bij dit toestel, die de gouden ratio imiteert.

Met de MSI Creator 16 AI Studio A1V krijg je bovendien de flexibiliteit om aan te sluiten wat je wil, hoe je wil. USB Type-C tekent uiteraard present, voorzien van Thunderbolt 4. Ook een traditionele USB Type-A-aansluiting ontbreekt niet, net als HDMI 2.1 om op de klassieke manier een extern scherm aan te koppelen, en RJ45. Creatieve professionals kunnen beelden meteen opladen via de ingebouwd SD-kaartlezer.

Draagbaar en sterk

Ondanks de krachtige hardware en alle AI-capaciteiten, blijft de MSI Creator 16 AI Studio A1V een mobiele laptop. MSI zorgt voor draagbaarheid met een lichte maar erg sterke magnesium-aluminium-behuizing, die vingerafdrukbestendig is. Binnenin vinden we verder een 99,9 Wh-batterij, voor maximale autonomie.

De MSI Creator 16 AI Studio A1V is hier te koop, met een tijdelijke promo.


Dit is een commerciële bijdrage in samenwerking met MSI. Bekijk het bredere back to school-gamma van MSI hier. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home