Zoom voegt naambadges toe aan deelnemers in Zoom Rooms

Zoom Smart Name Tags

Zoom introduceert slimme naambadges die deelnemers letterlijk een naamkaartje geven tijdens een meeting in de Zoom Room.

Zoom lanceert de publieke beta van ‘smart name tags’, waarmee het vergaderingsplatform de betrokkenheid en inclusie in Zoom Meetings wil verbeteren. Deze slimme naambadges worden met behulp van AI op de deelnemers in de Zoom Room geplakt, zodat virtuele deelnemers meteen zien wie er aanwezig is in de fysieke ruimte. Individuele gebruikers kunnen zich inschrijven en toestemming geven via hun profiel.

Naambadges

Zoom voegt slimme naambadges toe aan Zoom Rooms, waarbij deelnemers in de fysieke ruimte een naambadge opgeplakt krijgen. Zo zien virtuele deelnemers meteen wie er allemaal in de ruimte zit, ook wanneer die personen niet aan het woord zijn. Volgens Zoom zou dit de inclusiviteit verbeteren. Virtuele deelnemers krijgen zo meer het gevoel aanwezig te zijn en verbonden te voelen met alle deelnemers.

lees ook

Zoom lanceert Zoom Workplace: gekende functionaliteit samen met AI in één platform

Zeker in situaties waarbij deelnemers elkaar voor het eerst ontmoeten, of samenwerken met externe partijen, kunnen de badges helpen om snel te verbinden en samen te werken. De slimme naambadges kunnen handmatig toegevoegd worden aan de deelnemers, of AI kan een handje helpen door automatische herkenning, waardoor het labelen nog sneller verloopt.

De slimme naambadges kunnen ingeschakeld worden via de beheerdersinstellingen. Gebruikers kunnen zich vervolgens inschrijven en toestemming geven via hun profiel. Op die manier worden de badges automatisch weergegeven in de videofeed van de Zoom Room. Nadien kunnen de badges eventueel bewerkt worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home