Veeam Data Platform onderseunt VMware-migratie naar Proxmox en andere integraties

Veeam lanceert Data Platform v12.2 met ondersteuning voor nieuwe platformen, zoals Nutanix Prism, Proxmox VE en MongoDB. De update biedt klanten meer flexibiliteit te wisselen tussen verschillende oplossingen.

Veeam lanceert Veeam Data Platform v12.2 en voorziet die nieuwste versie van zijn platform van compatibiliteit voor bijkomende virtualisatie-oplossingen. De nieuwe versie biedt uitgebreide ondersteuning voor onder andere Nutanix Prism Central en de Proxmox VE-hypervisor. Dit stelt klanten in staat hun gegevens beter te beschermen en te migreren naar moderne omgevingen. Ook wordt nu back-up van MongoDB ondersteund, met functies voor onveranderbare opslag en gecentraliseerd beheer.

Meer integratie

Met de verbeterde integratie met Nutanix AHV kunnen organisaties kritieke gegevens beschermen zonder de productieomgeving te verstoren. De uitbreiding van de ondersteuning voor AWS en Azure zorgt voor een naadloze integratie van cloudservices, wat organisaties helpt hun IT-infrastructuur te moderniseren en te beveiligen.

Zo biedt de update uitgebreide ondersteuning voor de cloud, met integraties voor Amazon FSx, Amazon RedShift, Azure Cosmos DB en Azure Data Lake Storage. Hiermee kunnen organisaties eenvoudiger overstappen naar de cloud of hybride omgevingen en voldoen aan compliance- en beveiligingseisen.

De nieuwe versie van het Veeam Data Platform introduceert een reeks functies die ten dienste staan van de beveiliging en flexibiliteit van IT-omgevingen. Veeam verwijst naar verbeterde alarmsystemen voor het opsporen van gegevensintegriteitsproblemen en hiaten in gegevensverzameling. Back-ups kunnen versneld worden overgebracht naar archiefopslag, wat kostenbesparingen mogelijk maakt zonder concessies te doen aan compliance.

Migratie vanuit VMware

De belangrijkste toevoeging is vermoedelijk wel de uitgebreide ondersteuning voor Proxmox VE, waardoor organisaties virtuele machines kunnen herstellen van en naar diverse platformen zoals VMware, Hyper-V, Nutanix AHV en meer. Ook de back-upmogelijkheden voor fysieke servers naar Proxmox VE zijn uitgebreid, wat bijdraagt aan verbeterde disaster recovery- en migratiemogelijkheden.

lees ook

Proxmox lokt VMware-klanten met alternatief voor gratis versie ESXi

De ondersteuning van de opensource Proxmox VE-hypervisor is heel relevant voor klanten die weg willen van VMware na de overname door Broadcom. Die acquisitie betekent voor de meesten een enorme stijging in licentiekosten, maar vertrekken van VMware is niet zo eenvoudig. Veeam biedt nu een migratiepad, waarbij gebruikers hun back-ups vanuit VMware naar Proxmox VE kunnen herstellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home