Publieke bètaversies iOS en macOS met Apple Intelligence nu beschikbaar

Vanaf vandaag kan je je inschrijven voor de publieke testversie van iOS 18.1, iPadOS 18.1 en macOS Sequoia 15.1.

Begin deze week konden gebruikers voor het eerst iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia 15 downloaden. De timing viel niet toevallig samen met de beschikbaarheid van de iPhone 16 en iPhone 16 Pro in de winkelrekken. De update wordt op dit ogenblik vlot uitgerold, met uitzondering van de nieuwste iPad Pro-modellen met een M4-chip aan boord. Daar crashte de nieuwste update na installatie en maakt het toestellen onbruikbaar. Apple heeft op deze toestellen de update tijdelijk geblokkeerd.

Apple kijkt intussen verder en stelt de eerste testversie van iOS 18.1, iPadOS 18.1 en macOS Sequoia 15.1 nu beschikbaar. Het enige wat je daarvoor moet doen, is jezelf registeren als tester via Apples website.

Hou er wel rekening mee dat testversies vaak een maand voor de publieke beschikbaarheid heel wat bugs kunnen bevatten.

Wie een iPad of Mac heeft met minimaal een M1-chip aan boord of een iPhone, kan de eerste Apple Intelligence-functies testen in deze bètaversie. Althans, voor iedereen die buiten de Europese Unie woont. Apple biedt zijn AI-tools niet aan in de EU uit protest tegen de regels van de Digital Markets Act (DMA). Daar is Apple als poortwachter is aangeduid waardoor het aan strenge regels moet voldoen.

Enkel macOS-gebruikers kunnen wel gebruik maken van Apple Intelligence, althans nadat ze de testversie installeren of wachten op de stabiele publieke release later dit jaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home