Ondersteuning voor verouderde Office-versies en Exchange Server loopt af

Office en Exchange Server zijn stilaan verouderd. Daarom stopt Microsoft binnenkort met de applicaties te ondersteunen.

Over minder dan een jaar loopt de ondersteuning van Microsoft af voor Office 2016 en 2019. Het is niet zo dat de applicaties dan niet meer werken, maar ze worden niet meer geüpdatet. Enkel Publisher verdwijnt volledig en krijgt geen alternatief.

Met z’n allen naar de cloud

Microsoft wil dat Office-gebruikers zich verplaatsen naar de cloud met Microsoft 365. Dat is echter geen verplichting. Mensen die hun bestanden liever niet online bewaren kunnen gebruik maken van Office 2024 LTSC.

Ook e-mailservers zouden volgens Microsoft beter in de cloud beheerd worden. Voor mensen die hun eigen e-mailserver willen blijven gebruiken, is Exchange Server 2019 momenteel de enige optie. Microsoft heeft nog geen exacte datum gecommuniceerd waarop de opvolger, Microsoft Exchange Server Subscription Edition, uitkomt.

De overgang van de 2019-versie naar de abonnementsformule zou eenvoudig moeten verlopen. Gebruikers van Exchange Server 2016 hebben het lastiger. Zij moeten een nieuwe infrastructuur opzetten en alle gegevens handmatig overzetten. Een tijdrovend proces dus, waar je best zo snel mogelijk mee begint.

Ook Skype krijgt een vergelijkbare abonnementsformule voor klanten die niet willen of kunnen overschakelen op Teams.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.