Nieuwe Microsoft Outlook-versie algemeen beschikbaar 

Microsoft Outlook

Microsoft maakt de nieuwe Outlook-update algemeen beschikbaar. Het bevat de Copilot-assistent, handige functies om je inbox op orde te houden en een integratie met Teams en OneDrive.  

Fervente Outlook-gebruikers weten al lang dat er een nieuwe Outlook-versie in de oven zit bij Microsoft, of hebben deze versie al uitgebreid getest. Microsoft werkt al een tijdje aan een nieuwe versie waarmee het bedrijf de web- en desktopversie dichter bij elkaar wil brengen. Vorige maand kondigde het bedrijf aan dat het voor het eind van de maand alle gebruikers op de nieuwe versie wil krijgen, en die deadline lijkt nu gehaald te zijn. 

Microsoft kondigt de nieuwe functies aan in een blog. De nieuwste Outlook-update bevat een Copilot-assistent die je helpt bij het opstellen en samenvatten van e-mails. Daarnaast zijn er ook verbeterde functies beschikbaar om je inbox op orde te houden of taken om te zetten in een takenlijst. Verder integreert Microsoft Teams en OneDrive voor een soepelere werkervaring. De nieuwste Outlook-versie is klaar voor algemene release. 

Van oud naar nieuw

De plannen van Microsoft voor een nieuwe versie van de Outlook-app liggen al lange tijd op tafel. Tot op heden konden gebruikers via een schakelaar rechtsboven in de app schakelen tussen de oude en nieuwe versie van Outlook. Op die manier kon je enkele van de nieuwe functies reeds uitproberen, en vroeg Microsoft om feedback. De nieuwe versie was niet meteen door iedereen geliefd, en vertoonde hier en daar soms vreemd gedrag

Microsoft Outlook – tijdlijn

Voor wie de ‘oude’ Outlook nog niet kan loslaten, deze versie zal niet verdwijnen voor 2029. Genoeg tijd dus om de nieuwste versie te accepteren in je werkritme. Op lange termijn is het de bedoeling dat elke gebruiker de overstap maakt. 

Microsoft Copilot

Het is geen verrassing dat Microsoft zijn Copilot verwerkt in de nieuwe Outlook-app. Hiermee kan je rechtstreeks in de app Copilot om hulp vragen om bijvoorbeeld een antwoord op te stellen of suggesties te geven voor een antwoord op basis van de context van de ontvangen mail. Bovendien zal Copilot je kunnen helpen met het samenvatten van lange e-mails, zodat je sneller al je mails kan doorlopen. 

Microsoft Outlook – Copilot

Niet allemaal AI

Gelukkig hebben niet alle nieuwe updates te maken met AI. Zo voegt Microsoft een nieuwe functie toe waarmee je een e-mail bovenaan in je inbox kan vastpinnen, wanneer je bijvoorbeeld niet mag vergeten om die mail te beantwoorden. Verder kan je taken uit een ontvangen mail snel omzetten naar een takenlijst, door deze naar de tweede ‘Mijn dag’ te slepen. 

Microsoft Outlook – takenlijst

Wil je bovendien niet meteen instemmen voor een event maar wel op de hoogte blijven? Dan kan je dit nu gemakkelijker in de gaten houden zonder meteen aan te duiden dat je zeker gaat. Verder verbetert Microsoft de integratie met andere apps zoals Teams en OneDrive. Zo kan je bestanden uit OneDrive toevoegen zonder van app te wisselen, door gewoon “/” te typen om voorgestelde bestanden te zien waar je onlangs aan gewerkt hebt.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home