Mistral AI lanceert gratis API waarmee ontwikkelaars AI-modellen kunnen testen

AI start-up Mistral AI lanceert een nieuwe gratis tier voor ontwikkelaars. Hiermee kunnen AI-modellen verfijnd worden en test-apps gebouwd.

Mistral AI lanceert een nieuwe gratis tier voor ontwikkelaars om AI-modellen te verfijnen en test-apps te bouwen. Dat liet de Franse start-up weten via een blogbericht op dinsdag. Daarnaast voert het bedrijf prijsverlagingen door voor ontwikkelaars om toegang te krijgen tot zijn AI-modellen via API-eindpunten. Tot slot wordt de gratis AI-chatbot ‘le Chat’ voor consumenten voorzien van beeldverwerking.

Ontwikkelaars aantrekken

De Franse AI-startup Mistral AI voegt verschillende updates toe waarmee het bedrijf de aandacht van ontwikkelaars wil trekken. Zo zullen ontwikkelaars via een nieuwe gratis tier AI-modellen van Mistral AI kunnen verfijnen, alsook test-apps bouwen. Deze nieuwe tier zal beschikbaar zijn via la Plateforme, het API-serverplatform van Mistral. “Dit biedt de mogelijkheid voor ontwikkelaars om gratis aan de slag te kunnen met experimenteren, evalueren en prototypen”, aldus Mistral AI.

Daarnaast integreert Mistral zijn nieuwste modelrelease Pixtral 12B nu gratis in de consumenten-chatbot le Chat. “Pixtral 12B is het eerste open source model dat afbeeldingen van elke grootte ondersteunt, zonder dat de prestaties op basis van tekst achteruitgaan”, volgens Mistral. Het model is bovendien beschikbaar onder de Apache 2.0-licentie, waarmee je bestanden op een veilige manier kan uploaden, zonder tussenkomst van een externe provider.

Prijzen verlaagd

Mistral AI voert diverse prijsverlagingen door: Mistral Nemo (prijsverlaging van 50%), Mistral Small (80%), Codestral (80%) en Mistral Large (33%). De prijs van de recent aangekondigde Pixtral 12B blijft dezelfde. De bijgewerkte prijzen worden ook weerspiegeld in de cloudplatform-partneraanbiedingen van Mistral AI (Azure AI Studio, Amazon Bedrock, Google Vertex AI).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home