Microsoft lanceert een nieuwe 44-delige videocursus Python for Beginners op YouTube. De filmpjes bevatten telkens lessen die drie tot vier minuten duren en worden gegeven door twee Microsoft-medewerkers met een passie voor leren en programmeren.
De cursusreeks doet vermoeden dat je als volledige leek aan de slag kan met de videoreeks. Microsoft verduidelijkt in zijn blog dat de videoworkshops verwachten dat je al wat hebt geprogrammeerd in JavaScript. Kinderen kunnen ook met de videocursus aan de slag indien ze ervaring hebben met de visuele programmeertaal Scratch.
Samen met de videocursus lanceert Microsoft een pagina op GitHub waar je extra informatie en materiaal kan terugvinden zoals slides en codevoorbeelden. De twee presentators zijn Christopher Harrison, senior program manager bij Microsoft en Susan Ibach, business development manager binnen Microsofts AI Gaming unit.
Azure
Python is vandaag de meest populaire taal mede omdat je het relatief eenvoudig kan leren. De taal heeft tal van libraries zodat ontwikkelaars kunnen werken met machine-learning frameworks zoals bijvoorbeeld Google Tensorflow.
Het is natuurlijk ook niet toevallig dat Microsoft deze cursus gratis beschikbaar stelt. Python wordt elke dag beter geïntegreerd in de Visual Studio Code editor. Microsofts eigen Python-extensie voor VS Code is de meest populaire extensie binnen de marketplace voor ontwikkelaars.
Het doel is om het aantal Python-ontwikkelaars op Azure gevoelig te vergroten om AI-applicaties te bouwen. Python wordt vandaag al ondersteund in de Azure Machine Learning Studio en sinds vorige maand ondersteunt het ook PyTorch 1.2. Die laatste is een machine learning framework voor Python van Facebooks AI onderzoeksgroep.
Sinds vorige maand wordt Python ondersteund in Azure Functions 2.0, de serverless-dienst van Microsoft. Functions kunnen gepubliceerd worden als code of als Docker-containers naar een Linux-based serverless platform in Azure.
Ontwikkelaars vandaag focussen niet langer op één taal hun hele leven. Ze leren continu nieuwe talen afhankelijk van de toepassing waaraan ze werken.
Gerelateerd: Python hard op weg om ’s werelds populairste programmeertaal te worden