Microsoft Copilot zit nu nog dieper geworteld in Office-applicaties

Microsoft brengt nieuwe functies naar Copilot in verschillende Office-applicaties en lanceert Copilot AI-agents.

Copilot zit vandaag reeds vervat in verschillende Office-applicaties en is een vaste waarde voor sommige gebruikers om hun processen te automatiseren en versnellen. Nu krijgt Copilot in Office-applicaties er nieuwe functies bij zoals Copilot in Excel met Python of ‘Prioritize My Inbox’ in Outlook. Bovendien introduceert Microsoft Copilot Agents, die gebruikers helpen bij specifieke en complexe taken. Met Agent Builder kan je dan weer je eigen Copilot Agent eenvoudig creëren.

lees ook

Microsoft Copilot Pages: de samenwerkingsplek voor mens en AI

Overal Copilot

Copilot zat al in heel wat verschillende Office-applicaties, maar krijgt er nu een berg nieuwe functies bij. Zo is Copilot in Excel vanaf nu algemeen beschikbaar en zijn er nieuwe vaardigheden toegevoegd. Daarnaast kunnen gebruikers taken uitvoeren die voorheen enkel met de Python-programmeertaal mogelijk waren. Volgens Microsoft kan je met Copilot in Excel met Python geavanceerde analyses uitvoeren, op basis van natuurlijke taal. Copilot in Excel met Python is beschikbaar in openbare preview.

Microsoft Copilot in Excel

Ook Outlook werd onder handen genomen en krijgt een nieuwe functie ‘Prioritize My Inbox’. Copilot analyseert op basis van de inhoud van je e-mail en de context van je rol, welke berichten prioriteit krijgen. Daarnaast vat Copilot de lange e-mails voor jou automatisch samen. Deze functie zal pas eind 2024 beschikbaar zijn in openbare preview.

Microsoft Copilot in Outlook – Prioritize My Inbox

Verder krijgt ook Copilot in OneDrive nieuwe vaardigheden, waarbij de AI-bot gebruikers kan helpen om nog sneller de documenten te vinden die ze zoeken. Daarnaast zullen je creatieve presentaties in PowerPoint in samenwerking met Copilot nog sneller tot stand komen. Verder zal Copilot in Teams gesprekken kunnen samenvatten en zowel de vergadering als de bijhorende chats met elkaar samenbrengen, om een volledig beeld te geven van wat er besproken werd. Deze functie zal eind deze maand algemeen beschikbaar zijn. Tot slot zal Copilot in Word gebruikers in staat stellen om nog sneller inhoud uit andere documenten en apps te importeren.

Copilot agents

Net zoals Salesforce zijn Agentforce lanceerde op de vooravond van Dreamforce, komt Microsoft Copilot ook op de proppen met zijn eigen Copilot AI-agents. Deze AI-agents zijn ontworpen om bedrijfsprocessen te automatiseren en uitvoeren, met of voor mensen. Het is niet alleen een assistent, het kan ook complexere taken oplossen.

lees ook

Google brengt aangepaste Gems-chatbots uit

Microsoft stelt vooraf gebouwde agents voor waaronder de nieuwe Visual Creator-agent die je helpt met het maken van AI-gegenereerde afbeeldingen. Daarnaast kan je ook eenvoudig zelf Copilot-agents bouwen in Copilot Studio. Copilot-agents zullen in de komende weken algemeen beschikbaar zijn voor alle klanten.

Microsoft Copilot Studio – Agent Builder

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home