Meta lanceert open variant van podcastfunctie in Google’s NotebookLM

meta

Meta lanceert een open alternatief voor de ‘genereer een podcast’-functie van Google’s NotebookLM.

Meta lanceert een open variant van de ‘genereer een podcast’-functie in Google’s NotebookLM. NotebookLlama is niet verrassend gebaseerd op Meta’s Llama-modellen. Het project is vergelijkbaar met de functie in NotebookLM van Google, waarbij het model een podcast kan genereren op basis van tekstbestanden. NotebookLlama is open source, wat betekent dat ontwikkelaars hiermee aan de slag kunnen.

Alternatief Google’s NotebookLM

Recent bracht Google een nieuwe functie in NotebookLM uit, waarmee gebruikers op basis van verschillende documenten, video’s, audio en links podcasts kunnen genereren. Nu lanceert Meta, eerder in stilte, een open variant van Google’s NotebookLM, namelijk NotebookLlama. Hiermee kunnen gebruikers, net zoals bij Google’s NotebookLM, podcastachtige audiobestanden creëren.

Op GitHub kunnen ontwikkelaars het stappenplan vinden om op basis van een pdf-bestand een podcast te creëren. Op dit moment gebruikt Meta één model om de podcastschets te schrijven. Volgens de Meta-onderzoekers zou de kwaliteit verbeterd kunnen worden met sterkere modellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.