Linktree breidt uit: van ‘link-in-bio’ naar planningsplatform

Linktree breidt zijn aanbod uit en zal nieuwe sociale mediaplanningstools toevoegen aan zijn platform, dankzij de overname van Plann.

Het ‘link-in-bio’-platform Linktree kondigt de overname aan van Plann, een start-up in sociale mediaplanning. Hiermee wil Linktree zijn aanbod sterk uitbreiden, en evolueren van een link-in-bio-platform naar het aanbieden van een breed scala aan sociale mediatools. Linktree zal de planningstool van Plann integreren in zijn platform. Huidige gebruikers zullen na deze integratie overschakelen op het platform van Linktree. Het is nog niet duidelijk welke Plann-tools precies geïntegreerd worden en wat hiervan de kostprijs zal zijn.

Sociale mediatools

Linktree is een platform waarop sociale mediagebruikers landingspagina’s kunnen creëren voor externe links. Dit wordt regelmatig gebruikt op sociale mediakanalen zoals LinkedIn, Instagram, Facebook en TikTok, om gebruikers vlot te laten navigeren naar externe links zoals websites of inschrijvingsformulieren.

Met de overname van Plann, wil Linktree een sociale mediatoolkit aanbieden waarmee gebruikers ook hun sociale mediaberichten kunnen plannen en automatiseren. Plann zal voorlopig gewoon doorgaan met zijn producten, terwijl Linktree de planningsfuncties van Plann integreert op zijn platform. Van zodra de integratie voltooid is, zullen huidige Plann-gebruikers kunnen overschakelen op Linktree. Het is nog niet duidelijk welke functies precies overgenomen worden en wat hiervan de kostprijs is.

lees ook

LinkedIn helpt gebruikers zoeken naar nieuwe job dankzij AI-functies 

Als onderdeel van de overname, zullen de werknemers van Plann, waaronder ook oprichter en CEO Christy Laurence, zich voegen bij het team van Linktree. Het bedrag van de overname is niet bekend.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home