Tabbladgroepen in Chrome beschikbaar op iOS-apparaten met synchronisatie

Google werkt momenteel aan de synchronisatie van tabbladgroepen in Chrome, en brengt de tabbladgroepen naar de Chrome-app op iOS-apparaten.

Google Chrome voegt drie nieuwe functies toe die het werken met tabbladgroepen fijner maakt. Je zal voortaan tabbladgroepen kunnen opslaan in de Chrome-app op iOS-apparaten, en deze synchroniseren met meerdere toestellen zodat je overal je werk kan verderzetten. Bovendien werkt Chrome aan een functie waarbij het proactief pagina’s gaat voorstellen op basis van jouw opgeslagen tabbladen. Deze functies moeten het gebruikers gemakkelijker maken om taken bij te houden en favoriete websites opnieuw te bezoeken.

Tabbladgroepen

Tabbladgroepen, waarmee je tabs kan bundelen, zijn al lange tijd beschikbaar op desktop- en Android-apparaten. Nu komen ze ook naar Chrome op iOS, waarmee je vanaf je iPhone of iPad gerelateerde tabbladen kan groeperen, ze een aangepaste naam en kleur geven. Houd hiervoor een tabblad lang ingedrukt en selecteer ‘Tabblad toevoegen aan nieuwe groep’. Van zodra ze gegroepeerd zijn, kan je ze op elke gewenste manier herschikken.

Google Chrome – Tabbladgroep maken op iOS-apparaat

Synchroniseren

Binnenkort kan je tabbladgroepen opslaan en synchroniseren zodat ze automatisch beschikbaar zijn op al je desktop- en mobiele apparaten. Zo kan je bijvoorbeeld een verzameling tabbladen die je thuis op je desktop maakte verder bekijken en aanvullen op je telefoon terwijl je onderweg bent. Zo kan je eenvoudig lopende activiteiten bijhouden zonder je werk te verliezen. Google laat in een blogpost weten dat deze functie ‘binnenkort’ naar Chrome komt.

lees ook

Vlotter multitasken in Chrome met ‘zwevende’ tabbladen

Tot slot experimenteert Chrome met een andere functie waarmee het pagina’s kan voorstellen om opnieuw te bezoeken, op basis van de tabbladen die je op andere apparaten hebt geopend. Hiervoor hoef je de pagina’s niet te bookmarken, maar stelt Chrome deze proactief voor op je Android, iOS en desktop.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home