Google brengt aangepaste Gems-chatbots uit

google gemini
Bron: Google

Google treedt in de voetsporen van OpenAI en lanceert vijf Gems-chatbots voor specifieke taken. Gebruikers kunnen zelf ook een aangepaste chatbot creëren.

Google lanceert een nieuwe functie voor de Gemini-chatbot. Er worden Gems-chatbots aan toegevoegd. Dit zijn aangepaste chatbots die specifieke taken kunnen uitvoeren. Zo kunnen gebruikers hun eigen Gems maken of de voorgekauwde vijf Gems van Google uitproberen. Deze functie is beschikbaar voor Gemini Advanced-, Business- en Enterprise-abonnees en wordt de komende dagen uitgerold.

Gems-chatbots

Google lanceert de Gems-chatbots die voor het eerst aangekondigd werden op het I/O-event in mei. Met deze gems kunnen gebruikers huisgemaakte chatbots creëren binnen een bepaalde expertise. Om gebruikers te helpen van start te gaan, creëerde Google er alvast vijf: een leercoach, een brainstormer voor ideeën, een loopbaangids, een codeerpartner en een editor.

lees ook

Google brengt Gemini 1.5 Flash met upgrades naar gratis gebruikers

De Gems worden geleidelijk uitgerold in de mobiele app van Gemini, dus het kan zijn dat ze momenteel nog niet zichtbaar zijn voor jou. Bovendien is een Gemini Advanced-, Business- of Enterprise-abonnement vereist. In deze handleiding neemt Google je stap voor stap mee om een eigen Gems-chatbot te creëren.

Google stapt hiermee in de voetsporen van OpenAI, die al veel langere tijd de mogelijkheid biedt om eigen chatbots te maken. OpenAI gaat hier nog een stap verder en opende enkele maanden geleden een GPT-winkel waar aangepaste GPT’s gedeeld en verkocht kunnen worden.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home