DuckDuckGo maakt internetbrowser opensource 

duckduckgo

DuckDuckGo laat in zijn kaarten kijken. Het bedrijf maakt de broncode van zijn macOS-webbrowser opensource beschikbaar, de code van de Windows-versie volgt later. 

DuckDuck Go kondigt via zijn fanpagina op Reddit aan dat het de broncode van zijn macOS-webbrowser opensource beschikbaar stelt. De broncode is te vinden via Github. Eind 2022 lanceerde DuckDuckGo zijn eerste webbrowser voor het Apple-besturingssysteem.  

Een jaar later volgde een browser voor Windows. DuckDuckGo zegt het dat ook die code binnenkort opensource zal maken. Hoewel DuckDuckGo geen grote rol speelt in de browsermarkt, kan het net zoals met zijn zoekmachine door de focus op privacy wel een interessant alternatief bieden voor de diensten van Google, Apple en Microsoft.  

lees ook

DuckDuckGo op Windows getest: surfen met een gerust hart

Open kaart 

DuckDuckGo streeft ernaar zoveel mogelijk van zien diensten opensource te maken. Het deed dat eerder al met de broncode van mobiele applicaties en de TrackerRadar. Gebruikers en experten krijgen zo een blik achter de schermen bij DuckDuckGo.  

Bovendien is DuckDuckGo één van de weinigen internetbrowsers die opensource is. De bekendste voorbeelden zijn zonder twijfel Firefox en Brave. Andere opensource browsers zijn nichespelers zoals Min, Waterfox en Basilisk, die niet bij het grote publiek bekend zijn. Google Chrome en Edge bijvoorbeeld zijn wel op de opensource engine Chromium gebaseerd, maar houden hun interne keuken gesloten.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home