Cloudflare voorspelt volgende pagina om laadtijd te versnellen

Cloudflare introduceert Speed Brain, een technologie die webpagina’s tot 45 procent sneller maakt door te voorspellen welke pagina’s een gebruiker waarschijnlijk zal bezoeken.

Met Speed Brain wil Cloudflare een einde maken aan lange laadtijden door te anticiperen op de volgende klik van een gebruiker. De technologie voorspelt welke pagina een bezoeker waarschijnlijk zal openen en laadt die op voorhand in de browsercache. Hierdoor verschijnen pagina’s vrijwel direct bij het klikken. Deze tool maakt gebruik van machine learning en is beschikbaar voor alle Cloudflare-abonnementen. Speed Brain werkt al samen met populaire Chromium-gebaseerde browsers, zoals Google Chrome en Microsoft Edge.

Glazen bol

Het systeem maakt gebruik van de Chrome Speculation-Rules API en het wereldwijde netwerk van Cloudflare. Voor websites die gebruikmaken van Cloudflare betekent dit dat hun laadtijden aanzienlijk verminderen, zonder dat de eigenaar extra handelingen hoeft te verrichten. Zo kan een bezoeker op een e-commercewebsite bijvoorbeeld sneller door categorieën navigeren, omdat de volgende pagina op voorhand wordt ingeladen.

lees ook

Cloudflare test end-to-end-beveiliging WhatsApp

Speed Brain is gratis beschikbaar voor alle Cloudflare-klanten. Bij Free-abonnementen is de functie al standaard geactiveerd, terwijl Pro-, Business- en Enterprise-klanten de functie zelf kunnen activeren met één klik.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home