Circle to Search onderweg naar Chrome-adresbalk 

De zoekfunctie ‘Circle to Search’ van Google Lens zal binnenkort verschijnen in de Chrome-adresbalk.  

Google Lens baant zich een weg naar Chromebooks met ‘Circle to Search’. Met deze zoekfunctie kunnen Android-gebruikers, en ondertussen ook iOS-gebruikers, op hun smartphone objecten uit bijvoorbeeld livestreams, foto’s of apps omcirkelen en opzoeken met behulp van Google Lens.  

Nu zal Circle to Search ook verschijnen voor Chromegebruikers in de Chrome-adresbalk, dat prominent aanwezig zal zijn met het Google Lens-icoon. De functie werd opgemerkt door 9to5Google in de bètaversie van Chrome Browser 128 Beta en ChromeOS 127Beta, maar ook op de ‘Wat is er nieuw in Chrome’-pagina.  

Cirkel wat je zoekt

Begin dit jaar lanceerde Google de nieuwe functie ‘Circle to Search’ voor Android-toestellen. Met deze geïntegreerde applicatie kunnen gebruikers in eender welke applicatie een cirkel trekken rond bijvoorbeeld een object in een video of foto, om deze vervolgens op te zoeken. Google Lens geeft je meteen antwoorden in je tabblad, en je kan op basis daarvan verder browsen met de nieuwe informatie.  

lees ook

Trek voortaan cirkels op je telefoon om in Google te zoeken

Niet veel later konden ook iOS-gebruikers via een snelkoppeling Circle to Search gebruiken. Nu maakt de zoekfunctie zijn intrede op Chromebooks en desktop Chrome, waar het in de Chrome-adresbalk prominent aanwezig zal zijn in de vorm van een Google Lens-pictogram. Het ‘omcirkel wat je zoekt’, zal op desktop eerder de vorm aannemen van ‘markeer wat je zoekt’.  

Windows en Mac

De Circle to Search-functie is deze week voor de eerste keer opgemerkt in de bètaversie van Chrome Browser 128 Beta en ChromeOS 127Beta. Bovendien verschijnt het al op de pagina ‘Wat is er nieuw in Chrome’.

Voor Windows- of Mac-gebruikers ziet het er een tikkeltje anders uit. Het Lens-pictogram zal niet in de adresbalk weergegeven worden, maar er verschijnt een nieuwe optie ‘Zoeken met Google Lens’ in het overloopmenu. Die kan je vervolgens vastzetten naast andere snelkoppelingen in het zijpaneel.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home