Op Mobile World Congress in Barcelona heeft België een apart paviljoen. Elke dag spreken we met interessante Belgische bedrijven. Nu is het de beurt aan Sentiance dat een grote hoeveelheid data op een handige manier presenteert aan derde partijen.
Het doel van Sentiance is eenvoudig: IoT-data omzetten in gedragspatronen. Ze gebruiken accelerometers en gps-data uit smartphones en andere persoonlijke toestellen om banale data over een bepaald tijdsperiode te verrijken tot gedragsprofielen.
Het Antwerpse bedrijf heeft vandaag 50 mensen in dienst, waarvan ongeveer 45 engineers. Alle data wordt verwerkt in AWS.
Op de stand praten we kort met Bert Brans, VP Business Development EMEA bij Sentiance. “Volgens de GDPR zijn we een data processor. We bezitten geen data; de klant waarvoor we werken wel. Zij zorgen voor een mobiele app die de goedkeuring vraagt aan de persoon om gps-data uit te lezen. Daarna integreren zij onze SDK. Wij zien geen namen in onze systemen, enkel een reeks van letters en cijfers (een hash).”
Beperkte batterij-impact
De sterkte van Sentiance zit hem in de beperkte batterij-impact. Volgens Brans registreert je smartphone vandaag al elke beweging met accelerometers. GPS-locatie wordt een keer per minuut opgevraagd. Dat verbruikt per dag maximaal drie tot vijf procent batterij.
Tijdens een demo zien we diverse profielen waar door middel van sensordata en locatiegegevens op korte termijn een perfect profiel kan worden opgemaakt waar bijvoorbeeld iemand werkt, waar die persoon woont, of die zich aan de verkeersregels houdt en of die persoon ’s middags regelmatig een broodje gaat halen tijdens de middagpauze. “Met genoeg data kunnen we na enkele weken zelfs voorspellend werken wat een bepaalde persoon gaat doen”, legt Brans uit.
Sentiance biedt zijn diensten aan in diverse sectoren waaronder verzekeringen, gezondheidszorg, ecommerce en smart city.
Wie graag zelf eens wil zien hoe snel Sentiance patronen kan vinden in je dagelijkse leven, kan de online app downloaden en zich registeren. “Sentiance doet niets met die data, omdat het enkel met externe partijen werkt. Het is meer een demo om te tonen hoeveel we kunnen leren over jou met enkel accelerometerdata en je gps-locatie”, sluit Brans af.
Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop Mobile World Congress in Barcelona