Apple’s Visual Intelligence laat je de wereld ontdekken, behalve Europa dan

Apple's Visual Intelligence

Met de nieuwe Apple Visual Intelligence kan je alles leren wat je ziet. Deze nieuwe functie voor iOS 18 komt later dit jaar naar iPhone 16, maar niet voor EU-gebruikers.

Apple lanceerde op zijn september-event een nieuwe functie die erg lijkt op Google Lens. Apple’s Visual Intelligence laat je foto’s nemen van je omgeving waarna de tool je er alles over vertelt. Deze functie zal ‘later dit jaar’ onderdeel zijn van de Apple Intelligence-suite van iOS 18, waarin alle AI-functies gebundeld worden. Goed nieuws voor Apple-gebruikers uit de U.S., Europeanen mogen kijken en luisteren, maar niet aanraken.

Foto-encyclopedie

Apple’s Visual Intelligence is een van de nieuwe aangekondigde functies van Apple, die tot de Apple Intelligence-suite behoort. Met deze tool kan je foto’s van je omgeving nemen, waarna het object geïdentificeerd wordt. Deze functie wordt mogelijk gemaakt door Camera Control, dit is een cameraknop aan de zijkant van de iPhone 16 en 16 Pro-telefoons. Om dit te activeren, moet je op de knop klikken en deze ingedrukt houden.

Niet voor EU-gebruikers

De functie komt in het najaar naar de nieuwe iPhone 16, maar niet voor EU-gebruikers. Uit protest tegen de regels van de Digital Markets Act (DMA), waar Apple als poortwachter is aangeduid en aan strenge regels moet voldoen, besloot Apple enkele maanden geleden om Apple Intelligence niet in de EU te lanceren. Daar kwam het bedrijf recent op terug. We krijgen toch iets van Apple Intelligence in Europa te zien, maar dan enkel voor macOS-gebruikers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home