Apple biedt ontwikkelaars meer controle met upgrade van TestFlight

apple

Apple verfrist het TestFlight-platform in een poging ontwikkelaars meer controle te geven over hun bèta’s. Ook voor testers moet de ervaring aangenamer worden.

Apple vernieuwt zijn Testflight-platform. Zowel ontwikkelaars als testers kunnen uitkijken naar verbeteringen. Meer controle en aantrekkelijkere uitnodigingen staan centraal.

Ontwikkelaars krijgen de optie om testers gerichter uit te nodigen. Ze kunnen bijvoorbeeld criteria specifiëren zoals een toesteltype of OS-versie. Dat moet ervoor zorgen dat de meest relevante toestellen aan bod komen tijdens bètatests. TestFlight laat een maximum van 10.000 uitnodigingen voor testers toe, dus het helpt wanneer die meer gericht de deur uitgaan.

App-ontwikkelaars krijgen verder toegang tot data over hun uitnodigingen. Zo kunnen ze ontdekken hoeveel mensen de uitnodiging gezien hebben, hoeveel erop zijn ingegaan, en hoeveel mogelijke testers niet aan bod zijn gekomen omdat ze niet aan de vooropgestelde criteria voldoen.

Interessantere uitnodigingen

Als een app is goedgekeurd door Apple, is het verder mogelijk om screenshots toe te voegen. Ook zullen uitnodigingen beter gestructureerd worden, zodat interessante nieuwe functies van een bèta meer in het oog springen. Dat moet mogelijke testers warm maken om een bètaversie van een app effectief te downloaden. Als gebruikers zich niet geroepen voelen om deel te nemen aan een bèta na een uitnodiging, kunnen ze daar feedback over achterlaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.