Yubico’s nieuwe beveiligingssleutels lezen vanaf nu ook je vingerafdruk

YubiKey Bio

Yubico voegt een nieuwe veiligheidslaag toe aan zijn beveiligingssleutels: de vingerafdruk. De YubiKey Bio Series is daarmee Yubico’s eerste sleutel met ingebouwde biometrische verificatie voor wachtwoordloos inloggen.

Yubico’s nieuwe beveiligingssleutel, de YubiKey Bio Series, kan tegenwoordig ook vingerafdrukken lezen. Daarmee is het de eerste sleutel van het bedrijf met ingebouwde biometrische verificatie, voornamelijk gebruikt voor tweefactorverificatie (2FA).

De sleutel laat gebruikers ook toe om vingerafdrukken toe te voegen en te verwijderen. Wanneer je de vingerafdruklezer niet kan gebruiken, kan je gewoon een pincode ingeven.

Specificaties

Je kan de sleutel gebruiken op desktopplatformen die WebAuthn ondersteunen. Denk hierbij aan besturingssystemen als Windows, macOS, Chrome OS en Linux, én Chromiumbrowsers als Edge en Chrome. De YubiKey ondersteunt ook FIDO2- en U2F-protocollen, naast de YubiEnterprise-licentieservice.

YubiKey Bio
Bron: Yubico

Daarnaast werkt de beveiligingssleutel met toepassingen of diensten die met FIDO-protocollen werken, zoals Citrix, Workspace, GitHub, IBM Security Verify en Microsoft 365.

Extra veilig dankzij drie chips

Yubico integreert drie chips in de sleutel, waardoor data van vingerafdrukken op een apart, beveiligd element opgeslagen kunnen worden. Zo beschermt de YubiKey je beter tegen fysieke aanvallen.

Je kan de YubiKey Bio Series bestellen als USB-A- of USB-C-versie. Ze zijn op dit moment beschikbaar voor respectievelijk 80 en 85 dollar.  

lees ook

Veiligheid en betrouwbaarheid van verschillende 2FA-opties vergeleken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home