Windows Hello actief bij 84% van de Windows 10-gebruikers

Lachen naar het vogeltje

Windows Hello

Windows Hello is een hardware authenticatiesysteem in Windows 10 waarmee je met je gezicht, vingerafdruk, pincode of FIDO2-sleutel handig kan inloggen. Je hoeft hierbij niet je wachtwoord te gebruiken. Vandaag gebruiken 84,7 procent van alle Windows 10-gebruikers deze functie.

Windows Hello is in feite een alternatief voor wachtwoorden dat Microsoft gebruikersvriendelijker vindt. Het is in vele gevallen veiliger en betrouwbaarder dan klassieke login-gegevens en wachtwoorden. Volgens een nieuw rapport van Microsoft blijkt dat 84,7 procent van alle Windows 10-gebruikers vandaag Windows Hello gebruikt. Eind 2019 was dat nog maar 69,4 procent.

De belangrijkste reden van de groei is dat sinds de voorjaarsupdate, Windows 10 May 2020 Update (of Windows 10 2004), Microsoft tijdens de installatie vraagt om ook een pincode in te stellen nadat je met je Microsoft-account inlogt voor de allereerste keer.

Groei in Azure Active Directory

Microsoft claimt verder dat het gebruik van wachtwoorden in Azure Active Directory met 50 procent is gedaald. Tal van gebruikers zijn overgeschakeld naar FIDO2 veiligheidssleutels of de Microsoft Authenticator-app (die sinds kort ook dubbelt als wachtwoordmanager).

Windows Hello ondersteunt vandaag een irisscan via infraroodscanners bovenaan je scherm, vingerafdruksensor, pincode en FIDO2 hardwaresleutel. Microsoft probeert zoveel mogelijk gebruikers om te zetten naar Windows Hello om pc’s beter te beveiligen dan klassieke wachtwoorden.

lees ook

Waar je moet op letten bij 2FA of tweestapsverificatie

Nu steeds meer gebruikers upgraden naar de nieuwste Windows 10-versie en vriendelijk worden verzocht om een extra verificatiemethode te kiezen, zal Windows Hello alleen nog maar verder groeien in 2021.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home