Microsoft Authenticator is voortaan ook een wachtwoordmanager

Nee, 123456 is geen goed wachtwoord

Microsoft Authenticator

Microsoft Authenticator is vandaag een van de meest secure apps voor tweestapsverificatie omdat het werkt over alle platformen. Nu voegt Microsoft een extra troef toe om twijfelaars te overhalen. De app dubbelt voortaan als wachtwoordmanager in de laatste nieuwe bètaversie.

Wie vandaag hetzelfde wachtwoord gebruikt of kleine variaties daarop voor elke online dienst, moet daar onmiddellijk mee ophouden. Bezoek snel HaveIBeenPwned, start met zweten en besef dat het anders moet om veilig online je accounts beveiligen.

Een wachtwoordmanager zoals 1Password of LastPass helpen je richting een veilig online leven. Tweestapsverificatie (2FA) is het andere essentiële onderdeel dat vandaag steeds meer aan populariteit wint en door tal van online diensten wordt ondersteund. Zo’n extra verificatie kan een e-mailadres zijn, een sms, telefoonoproep, of een authenticator-app die veilige codes genereert per platform uniek voor jou.

Interessante oplossing

De Microsoft Authenticator valt in die laatste categorie en is naar onze mening de meest complete omdat het werkt op meerdere platformen. Je kan bovendien een handige back-up nemen van alle accounts zodat je naadloos van smartphone kan wisselen zonder dat je in de problemen komt. Enige vereiste is een Microsoft-account om je gegevens synchroniseren.

lees ook

Waar je moet op letten bij 2FA of tweestapsverificatie

Nu versterkt Microsoft zijn app met een wachtwoordmanager die voor elke account een uniek wachtwoord genereert en die automatisch invult na verificatie met een hoofdwachtwoord op mobiel (iOS en Android) en als browserextensie (alle Chromiumbrowsers). Voorlopig draait de functie in bèta. Wie vandaag al LastPass of 1Password gebruikt, raden we aan om nog even te wachten alvorens te vergelijken. Heb jij vandaag nog geen wachtwoordmanager of tweestapsverificatie-app? Waarom de bèta niet proberen?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home