VMware upgradet SD-WAN client en voegt XDR toe aan Carbon Black

VMware introduceert een nieuwe cloud-native SD-WAN-client om edge-netwerken nauwer te laten samenwerken. Tegelijk opent het 16 nieuwe PoP’s om de SASE-voetafdruk te vergroten naar meer dan 200 punten.

Op VMware Explore in Barcelona kondigt de fabrikant een volledig nieuwe SD-WAN-client aan. De belangrijkste reden van de update is de nieuwe cloud-native fundering voor een verbeterde beveiliging en stabielere connectie. Het platform krijgt een centrale interface dat AI gebruikt om het dagelijkse werk te vereenvoudigen.

Met de nieuwe SD-WAN-client focust VMware op drie elementen:

  • Cloud: De lancering van de nieuwe client binnen VMware SASE gaat gepaard met 16 nieuwe Points-of-Presence (PoP’s) verspreid over Azië, EMEA en Latijns-Amerika. In totaal heeft het nu meer dan 200 PoP’s om een hoge snelheid en een lage latency te leveren aan gebruikers.
  • Werkkrachten: De nieuwe client voorziet betere connectiviteit, prestaties en beveiliging voor thuiswerkers of voor wie op de baan is.  
  • Applicaties: Met de nieuwe SD-WAN-client binnen VMware SASE wil de fabrikant connectiviteit, rekenkracht en intelligentie verhogen in snel evoluerende edge-scenario’s met de hulp van VMware Private Mobile Network. Die laatste wordt geleverd door service providers in de vorm van 4G/5G-connectiviteit en komt voort uit de VMware Edge Compute Stack.

De nieuwe client is vanaf nu beschikbaar voor organisaties om mee aan de slag te gaan.

VMware Carbon Black XDR

Carbon Black Enterprise EDR krijgt een upgrade onder de noemer VMware Carbon Black XDR. Hiermee verhoog je de zichtbaarheid binnen je netwerk en verbeter je de detectie. De fabrikant wijst naar de nood aan een betere beveiliging met de steeds complex wordende multicloud-omgevingen waar securityteams hun hoofd over moeten breken.

De XDR-oplossing maakt gebruik van VMware Contexa, een platform dat dagelijks 1,5 triljoen endpoint-events en 10 miljard netwerkflows analyseert. Contexa maakt naast eigen technologie ook gebruik van externe securitytechnologie via externe partners. Het resultaat is een pakket gefilterde data dat verder wordt geanalyseerd door middel van machine learning en door 500 onderzoekers van zowel VMware als incident response partners.

VMware Carbon Black XDR is vanaf nu in bèta beschikbaar voor een select publiek. Inschrijven om tot de bèta toegang te krijgen kan hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home