VMware geeft Tanzu nieuwe functies voor veelzijdiger containerbeheer

VMware breidt de functionaliteit van Tanzu significant uit. Zo komt er integratie met het nieuwe Aria-portfolio en kan Mission Control voortaan EKS-clusters beheren.

Op Explore 2022 breidt VMware de functionaliteit van zijn Kubernetes-platform Tanzu uit. Eerst en vooral breidt VMware Tanzu Mission Control uit met lifecycle-beheer voor Amazon Elastic Kubernetes Service. Die functionaliteit komt in preview beschikbaar. Gebruikers kunnen nu recht vanuit Tanzu Mission Control EKS-clusters provisioneren en beheren. Dat cementeert Mission Control als centrale beheersplek en vereenvoudigt het leven van IT-specialisten, die een interface minder moeten bezoeken.

Tanzu Mission Control krijgt ook databescherming voor Kubernetes-toepassingen met ondersteuning voor multicloud en cross-cluster-herstel. Dat maakt het eenvoudiger om toepassingen over clouds heen te migreren of een alternatieve recovery-site in te stellen.

Tanzu Kubernetes Grid 2.0

VMware kondigt op Explore 2022 verder Tanzu Kubernetes Grid 2.0 aan. De nieuwe versie biedt een eengemaakte interface voor applicaties op hybride, private of publieke clouds. Om tegemoet te komen aan de vereisten van Edge-omgevingen laat VMware beheerders voortaan toe om kleine clusters met slechts één controle- en worker-node te provisioneren.

Opnieuw is een gestroomlijnde en gecentraliseerde ervaring voor beheerders belangrijk. Tanzu Kubernetes Grid 2.0 krijgt verder een dichte integratie met het pas aangekondigde VMware vSphere 8.

Tanzu Application platform

Het VMware Tanzu Application Platform krijgt enkele updates gericht op productiviteit en eenvoud. De meest opvallende nieuwigheid in versie 1.3 is de beschikbaarheid op RedHat OpenShift, zowel in vSphere als op bare metal.

De nieuwe versie van het platform ondersteunt nu ook air-gaps voor de niche-omgevingen waar dat relevant is. Wat veiligheid betreft zien we verder een beta-integratie met de Carbon Black Scanner, alsook een gecentraliseerd dashboard waarop IT-teams kwetsbaarheden in het oog kunnen houden.

Aria

VMware slaat tot slot de link tussen Tanzu en zijn nieuwe VMware Aria-aanbod, dat multicloud-beheer vereenvoudigt.

Organisaties vinden een centraal overzicht van alle belangrijke data die relevant is voor hun containertoepassingen in VMware Aria Operations for Applications. Dat is in essentie VMware Tanzu Observability, maar dan onder een andere naam.

lees ook

VMware Aria: centraal multicloud-beheer onder een splinternieuwe merknaam

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home