Telenet gaat op zoek naar slimste cyberexpert van Vlaanderen

telenet cyberexpert vlaanderen
Bron: Telenet Business

Weet jij alles wat er te weten valt over cybersecurity? Telenet Business lanceert een wedstrijd om de slimste cyberexpert van Vlaanderen te vinden.

Telenet Business lanceert vandaag voor het eerst een grootschalige wedstrijd om de ‘slimste cyberexpert van Vlaanderen’ (en Brussel) te kronen. Iedereen die denkt dat hij of zij voor deze titel in aanmerking komt, van studenten tot ervaren IT’ers, kan tot 28 oktober een online vragenlijst invullen. Deelnemen kan via deze link.

De quiz telt twintig vragen om te peilen naar algemene kennis rond verschillende domeinen binnen cybersecurity. Begin november kiest een driekoppige jury, waar niemand minder dan onze eigen hoofdredacteur Michaël in zal zetelen, de drie winnaars uit die de hoogste score haalden en dat in de snelste tijd hebben kunnen neerzetten. De winnaars krijgen een trofee overhandigd en kunnen een Coolblue-waardebon tot 1.500 euro winnen.

Cybersecurity in de kijker zetten

De wedstrijd is niet enkel en alleen voor het plezier bedoeld. Met deze ludieke campagne wil Telenet Business de cybersecurity-experts in de spotlights zetten. Die aandacht verdienen deze onbezongen helden dubbel en dik.

Het aantal cyberaanvallen op Belgische ondernemingen is het afgelopen jaar met 32 procent gestegen. Elke week vallen nieuwe bedrijven ten prooi aan cybercriminelen. Beveiligingsexperten staan onder permanente druk om aanvallen af te slaan en dat weegt op hun mentale welzijn. 90 procent van cyberecurity-experten geeft aan te kampen met stress; 46 procent overweegt zelfs uit de sector te stappen.

Knelpuntberoep

Dat zou nefast zijn voor de Belgische ICT-industrie, want bedrijven hebben nu al veel moeite met cybersecurity-experten aan te trekken. VDAB had eind september 250 openstaande vacatures rond ICT-security; op LinkedIn was dat aantal nog dubbel zo hoog.

Cybersecurity-expert mag dus zonder overdrijven een knelpuntberoep genoemd worden, die we even hard nodig hebben als leerkrachten en verpleegkundigen. Hopelijk kan de campagne van Telenet Business het beroep weer aantrekkelijker maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home