Sophos neemt bedreigingsdetectie start-up Braintrace over

Sophos

Sophos Group kondigt aan Braintrace over te nemen, een start-up met technologie voor het detecteren van kwaadaardig dataverkeer in de on-premises netwerken en publieke cloud-omgevingen van bedrijven. 

Sophos neemt Braintrace over. Braintrace is een cybersecurity start-up uit Salt Lake City. Het bedrijf biedt twee oplossingen: beheerde beveiligingsdiensten en software voor het detecteren van kwaadaardig verkeer in een netwerk.  Met zijn beheerde diensten assisteert Braintrace bedrijven met hun dagelijkse taken, waaronder het beveiligen van hun systemen, waardoor ze de IT-afdeling binnen het bedrijf ontzorgen. 

De voornaamste reden dat beveiligingsspecialist Sophos de start-up overneemt, is echter het netwerkmonitoring platform dat het bedrijf heeft ontwikkeld. Het platform detecteert datalekken door kwaadaardig dataverkeer binnen bedrijfsomgevingen in de gaten te houden. 

Braintrace platform als aanvulling op Sophos-producten

Braintrace gebruikt machine learning om te detecteren of verkeer vanuit een bedrijfsnetwerk naar een externe bestemming wordt gestuurd, zoals vaak gebeurt bij een malware-server die wordt beheerd door hackers. Ook detecteert het algoritme verkeer dat verplaatst wordt naar een ander systeem binnen het bedrijfsnetwerk, wat vaak gebeurt als hackers willen inbreken bij meerdere systemen binnen een bedrijf. 

Sophos biedt firewalls die op een vergelijkbare manier als Braintrace het netwerkverkeer scannen om bedreigingen te detecteren. De firewalls van Sophos voeren dit proces uit door data te ontsleutelen en vervolgens de inhoud te inspecteren. Het platform van Braintrace kan verkeer echter ook analyseren zonder het te ontsleutelen. Met deze functie wil Sophos zijn bestaande functies uitbreiden. 

Wat gebeurt er na de overname?

Sophos is van plan om de software van Braintrace gevirtualiseerd beschikbaar te maken. Zo kunnen klanten de software zowel on-premises als in de cloud gebruikten. Het aanbod wordt naar verwachting in de eerste helft van 2022 gelanceerd. 

Het team van Braintrace voegt zich na de overname bij de Managed Threat Response and Rapid Response Service van Sophos.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home