Sophos Firewall krijgt functies om te voldoen aan complexe behoeften van edge computing

Sophos

Sophos Firewall krijgt functies om beter te kunnen voldoen aan de complexe en veeleisende behoeften van edge computing. Gebruikers mogen zich verwachten aan een vernieuwde firewall die verbeterde prestaties levert.

Sophos lanceert de nieuwste Sophos Firewall. De dienst levert verbeterde prestaties met een snellere inspectie van versleuteld verkeer. Dat wordt verzorgd door een combinatie van een nieuwe dynamische routing engine en versnelde Xstream TLS FastPath,

Verder komt er dynamische verkeersroutering voor IPv6 bij en extra weerstand door load balancing met SD-WAN. Dat laatste is belangrijk wanneer een internetprovider met storingen te kampen heeft en verzorgt dat bedrijfskritische netwerken zo lang mogelijk blijven draaien.  

Tot slot verzorgen de vernieuwingen een naadloze integratie met Microsoft Azure Active Directory. Dat vermindert het aantal keren dat een administrator moet inloggen op de Microsoft-omgeving en geeft tegelijk nieuwe zoekfuncties voor host- en serviceobjecten.

VPN vervangen

Sophos Firewall integreert met Sophos ZTNA in één gemeenschappelijk beheersplatform. Met de dienst gaat Sophos de concurrentie aan met de VPN dat door velen als een verouderde cyberbeveiliging wordt gezien. Al blijft de oplossing wel populair en houdt Microsoft er zelfs in zijn nieuwste besturingssysteem rekening mee.

lees ook

Beveiligingstip: een VPN lost niet alle problemen op

“Dankzij ons ontwerp is de investering van klanten in Sophos Firewall toekomstbestendig en zal de overgang naar een cloudgebaseerde wereld naadloos verlopen. SD-WAN en SASE vereisen een efficiënter platform dat niet alleen weerbaar is, maar ook het dagelijkse beheer gemakkelijker en sneller dan ooit maakt”, promoot Daniel Cole, VP van productmanagement voor netwerkbeveiliging bij Sophos.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home