Palo Alto Networks versterkt zijn Secure Access Service Edge met AI-functies

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks onthult nieuwe mogelijkheden om zijn SASE-oplossing (Secure Access Service Edge) te verbeteren. Er komen onder andere functies om het Internet-Of-Things te beveiligen en filiaalbeheer te automatiseren met door AI aangedreven mogelijkheden. 

Dankzij deze verbeteringen kunnen organisaties steeds complexere informatietechnologie automatiseren via de native geïntegreerde AIOps. Autonomous Digital Experience Management (ADEM), zoals Palo Alto zijn native geïntegreerde AIOps-mogelijkheid noemt, helpt klanten om complexe IT- en netwerkbeheerfuncties te automatiseren. Hierdoor neemt de productiviteit binnen bedrijven toe en worden problemen sneller opgelost. 

Volgens SiliconANGLE brengt de nieuwe ADEM-oplossing van Palo Alto verschillende voordelen met zich mee. Zo wordt het mogelijk om problemen die service onderbrekingen kunnen veroorzaken proactief op te lossen door middel van op AI-gebaseerde probleemdetectie en voorspellende analyses. 

SD-WAN innovaties

Als aanvulling op zijn ADEM-oplossing introduceert Palo Alto drie nieuwe SD-WAN innovaties: 

  • Prisma SD-WAN Command Center is een AI-aangedreven dashboard dat AI-gedreven en segmentgewijze inzichten biedt, samen met de altijd-aan monitoring voor netwerk en apps voor proactieve probleemoplossing op filiaalniveau
  • Prisma SD-WAN met geïntegreerde IoT-beveiliging maakt nauwkeurige detectie en identificatie van IoT-apparaten in filialen mogelijk. 
  • On-Prem Controller voor Prisma SD-WAN helpt klanten te voldoen aan hun branchespecifieke eisen voor beveiliging en werkt met on-premises en cloudcontroller-implementaties. Klanten kunnen kiezen om Prisma SD-WAN te implementeren met behulp van de cloudbeheerconsole, on premises controllers of beide in een hybride scenario. 

Cloud SWG

Cloud SWG komt met agent-based proxy-ondersteuning en phishing-detectie. De oplossing helpt organisaties die op proxy gebaseerde architecturen willen migreren naar een SASE based Cloud Secure Web Gateway. Palo Alto introduceert agent-based proxy ondersteuning met Prisma Access, zodat klanten profiteren van superieure cloud-geleverde beveiliging, zonder dat ze veranderingen moeten aanbrengen in hun netwerk. 

lees ook

Palo Alto gaat slecht geconfigureerde SaaS-apps detecteren via SASE-oplossing

Prisma Access Cloud SWG gebruikt de geavanceerde URL-filtering van Palo Alto om onbekende ‘man-in-the-middle’ en SaaS-phishing-aanvallen te voorkomen. Zelf beweert het bedrijf dat Prisma Access Cloud SWG bedreigingsfactoren voor blijft om klanten te beveiligen met door AI en machine learning aangedreven detecties. 

De nieuwe functies worden beschikbaar vanaf mei 2023. Het Prisma SD-WAN Command Center laat iets langer op zich wachten en is beschikbaar vanaf juli.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home